Kilo Alımı
101 görüntüleme
S
Saliha K.
1 Kasım 2025 16:35
 Bebeğimin doğum kilosu 2490 gr 36 haftalık doğdu. İlk üç ay gayet güzel kilo aldı her ay 1 kg. Sonrasında iki ayda toplam 300 gr aldı sadece. Doktorumuz mama önerdi anne sütü ile birlikte mama olarak ilerledik ve bu ay toplam 900 gr aldı. mamayı kestik tekrar anne sütü ile devam ediyoruz yine kilo alımı durdu. Sağım yaptigimda sütüm var ama sanırım yeterince yağlı değil. Veya bebeğim sadece ön sütü alıyor emin değilim. Asıl sorun şu ki; bebeğim mama aldigi zaman kusmıyor ve günde 6-8 tane dolu bez çıkarıyor ama anne sütüyle beslendiği zaman gazını çıkarmama rağmen bol miktarda kusuyor, bez sayimiz da oldukca azaliyor. Sütüm var mı var, power pumping sık emzirme bol su tuketimi süt yapan gidalar uyku duzenli dus hepsine dikkat ediyorum ama işin içinden çıkamadım. Lohusa yagi diye bir sey varmis sütün yagli olmasini sagliyormuş acaba son çare onu mu kullansam diyorum, yoksa sabahlari zeytinyag corekotu yag vs yeterli gelir mi? Protein yesillik agirlikli besleniyorum yani yapabilecek her seyi yaptım ama nafile, cikmazin icindeyim. Hayır basta kilo almasa diyecegim sorun bende ama sonradan oldu anlamiyorum..
H
Hümeyra T.
1 Kasım 2025 17:44
Konu süt arttırma ise kuru incir, kuru siyah kayısı ve kuru siyah üzümü kaynatıp komposto veya smoothi gibi için. Ama sadece anne sütü aldığında kusuyor diyorsunuz belki sütle alakalı bir sorun var, kilo alımının anne sütüyle az olması da bebeğinizin kusmasından dolayı olabilir. Mamayı aldığo zaman kusmadığı için kilo alımı düzenli olarak artıyor. Anlattıklarınızdan bu çıkarımlarda bulundum. Bence iyi bir çocuk doktoru sütünüzün neden bebeği kusturduğuna da bakmalı, sütünüz yağlı ya da yağsız, sanki problem bebeğinizin kusması gibi, doktor bebeğinizin kusmasına ne dedi? Bebeğiniz kaç aylık
S
Saliha K.
3 Kasım 2025 11:14
sütumun miktari gayet yeterli yani ayni miktarda mama verdigimde bitiremiyor bile öyle söyleyeyim ama gelin görün ki ne kilo aldiriyo ne de midede duruyor kusuyor🥲
T
Tuğçe Ç.
3 Kasım 2025 14:13
Ne kadar sürede emziriyorsunuz. Benim bebeğim ilk ayında kusuyordu 2 saat ara ile besliyordum kustuğu içinde aç olduğunu düşünmüyordum meğer o daha çabuk acıktığından daha hızlı emiyor fazla emiyor ondan kusuyormuş bunu fark ettikten sonra bebeğimin kusması bitti nerdeyse
S
Saliha K.
3 Kasım 2025 14:14
yani5 aylik olmasina ragmen ben de 2 saat arayla emziriyorum yenidogan zamani her agladiginda emziriyordum
B
Büşra M. Ç.
3 Kasım 2025 14:31
Allerji belirtilerini kontrol ettin mi acaba? Veya mamayı biberonla veriyorsanız memede son sütü akış hızı azaldığı için emmiyor olabilir. Lohusa yağını ben doğumdan beri kullanıyorum ama henüz 55 günlüğüz o yüzden işe yarıyor yaramıyor bilmiyorum. Anne sütü testi var bi de onu araştırın isterseniz ama kusmanın ondan olacağını sanmam.
S
Saliha K.
3 Kasım 2025 14:32
yani alerji dusunmedim cunku ilk aylar hic bir sorunumuz yoktu bu konuda. mamayi sadece sutten doymadigini dusundugunde veriyorum pesine artik