Kilo Alımı

83 görüntüleme
T

Tuğçe Y.

23 Ağustos 2025 13:13
Bebeğim 2 kg 800 gram doğdu hastaneden 2700 ile taburcu oldu şu anda 4 ay 25 günlük 6 kg 300 gram kiloluk acaba düşük mü sadece mama ile besleniyor memeyi iki hafta önce bıraktı
Ayşen Y.

Ayşen Y.

23 Ağustos 2025 13:18
Aldigi kilo gayet ideal. Dogum kilosuyla suanki kilosunun farkini alip gune boldugunuzde gunluk aldigi grami buluyosunuz. Bebeginiz 25 gram almis gunluk. Buda ideal oluyor. 20-30 gram almasi normal
T

Tuğçe Y.

23 Ağustos 2025 13:25
Evet biraz daha burda uzman içeriklerini araştırınca normal aralıkta olduğunu gördüm yorumunuz için teşekkürler 🙏🏻
Z

Zerrin ..

23 Ağustos 2025 13:57
Merhaba kilo alım konusunda doktorlar bile kendi aralarında çok çelişiyorlar, benim bebeğim de 4ay 27 günlük 2700 doğdu şu anda 6100 nerdeyse sizinkine yakın, bi doktorun çok az kilo almış dediği ayda diğeri fazla almış dedi ! Bende baya araştırdım kilosu sınırda doğan bebekler ilk3 ay diğerlerine göre daha fazla yaklaşık 1 kg alabiliyorlar, sonrasında ise kilo alımı yavaşlıyor, hatta bazı bebeklerde obezite riski sebebi ile dururmuş. Normalde ise bebeklerin ayık alması gereken kilo ilk ay 800gr/ 2. Ay 600gr 3.ay 500gr 4.ay 400 gr diye azalarak gidiyor. Bu hali ile bile 5. Ayda zaten dk 2 katına çıkmış oluyor.
T

Tuğçe Y.

23 Ağustos 2025 14:00
Evet gerçekten çok farklı söylüyor herkes yorumunu bazen de hiç ayarı olmuyor dillerinin en son görüştüğümüz doktoru boyun sağlıklı uzaması daha güvenilir bir durum gelişimi için çünkü kilo alımı bir sürü sebebe bağlı değişebilir ama sağlıklı gelişen bir çocuğun boyu hep uzar bunu daha fazla dikkate almalısınız demişti yorumunuz için teşekkür ederim Zerrin hanım😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir