Kilo Alamıyor

214 görüntüleme
Y

Yasemin K.

2 Ekim 2025 18:08
Merhaba, kızım 6 aylık oldu. Doğduğundan beri hep huzursuz ve isteksiz emiyordu ama ilk üç ay kilo alımı çok iyiydi. 3.aydan sonra iyice yavaşlamaya başladı. Geçen ay kilo alımı durmuştu, sık emzirme denemeleri yaptım ama buna rağmen bu ay 200gr kilo kaybetmiş. Tüm tahlilleri istendi ve B12 eksikliği çıktı. Sütümün yeterli olduğunu düşünüyorum (çişli bez sayısı iyi) ama sadece b12 eksikliği buna sebep oluyor mu? Yoksa gerçekten yetersiz olabilir mi diye araştırmaya başlayacağım. (DK:3050gr şu an 6aylık 7100gr) boy:65cm geçen aydan bu yana baş çevresi büyümemiş, boyu hiç uzamamış ve kilo kaybetmiş. Lütfen yardımcı olur musunuz
Nermin T.

Nermin T.

2 Ekim 2025 19:30
Ek gıdaya başlamışmıydınız 6. Ay da sadece süt yeterli gelmiyor olabilir ya da ek olarak mama vermeyi denediniz mi belki ona istek gösterebilir
Y

Yasemin K.

2 Ekim 2025 19:53
Teşekkür ederim 🙏 Ek gıdaya yeni başladık yani ama günde bir kez tadım yaptırıyorum zaten. Kilosuna pek katkısı olmaz sanmıyorum. Doktorumuz mamaya da başlatmadı ama ben bugün denedim biberon da tutmuyor. Kaşıkla vermeye çalışıyorum çok az içiyor ve istemiyor. 20cc bile içiremedim yani. Ne yapılır ne yapacağım bilmiyorum şaştım kaldım 🤦🏻‍♀️
M

Melike B.

6 Ekim 2025 21:26
Bende aynı konudan muzdaribim 3. aydan sonra kilo almamaya başladı dk 3200 olmasına rağmen şuan 7 aylık ve kilosu 6500 bende ne yapsam aldıramıyorum mama kaynaklı mı acaba diye mamayı değiştim emmeyi zaten 5. ayda bıraktı
Y

Yasemin K.

6 Ekim 2025 21:29
Melike Hanım ben emzirme dışında mama da vermeye çalışıyorum ama asla kabul etmiyor. Biberondan emzikten nefret ediyor zaten. Kaşıkla vs deniyorum istemiyor. Ek gıdaya başlamıştım ama maalesef tadımları hızlı hızlı geçiyorum ki irmik, pirinç unu gibi muhallebi vs ile kilo aldırmaya çalışacağım. Başka da seçeneğim kalmadı
M

Melek

23 Ekim 2025 21:41
Merhaba düzeldi mi bebeğinizin kilo alımı acaba bizimde b 12 düşük çıktı
Y

Yasemin K.

24 Ekim 2025 05:08
Merhaba Melek Hanım evet B12 eksikliği gerçekten iştahsızlık yapıyor ve gelişim geriliği yapıyor aynı zamanda. Siz B12 takviyesi başladıysanız yaklaşık bir hafta sonra iştahı artmaya başlıyor. Biraz daha kilo almaya başladı bebeğim. Bir de idrar yolu enfeksiyonu açısından değerlendi bizi nefroloji. Birkaç kez idrar yolu enfeksiyonu geçirmişti, bu bebeklerde kilo alımını çok etkiliyor. Umarım düzelirler🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir