Kesintisiz Uyumayan Bebek
185 görüntüleme
E
Esra Z.
30 Eylül 2025 17:19
Kızım 5. Ayına girdi gece uykusuna yattığında 2 saatten fazla uyumuyor sadece mamayla besleniyor ve mutlaka mama istiyor yoksa tekrar uyumuyor derdi gaz falan olsa yada başka birşey mama içince uyumazdı diye düşünüyorum gazını falanda çıkarıp uyutmayı deniyorum ama çıkarsa bile yok yani maksimum 30 dk sonra yine uyanıyor mama içip uyuyor

Şeyma A.
30 Eylül 2025 17:29
Merhaba güzel anne :)
Birincisi gece gündüz farkını öğrenmemiş olabilir mi?
İkincisi mama içerek uyumaya alışmış olabilir mi?
Üçüncüsü gün içinde kaç saat aralıklarla besleniyor beslenmesi yenidoğan döneminde ki gibi 2 saatte bir mi?
Dördüncüsü gün içindeki uyku saati fazla veya son uykusu geç saatte mi oluyor?
Eğer gece gündüz farkını öğretirseniz uykuları uzayabilir. Mama içerek uyumaya alıştıysa bu destekle uyumaya girer bunun için çözüm bulabilirsiniz mesela gündüzleri de uyuturken değilde uyandığı zaman mama içirmek gibi. Eğer gün içinde de 2 saatte bir besliyorsanız muhtemelen alışkanlık haline gelmiş olabilir. Gün içinde mama miktarı ve saat aralıklarını değiştirerek deneyebilirsiniz. Eğer gün içinde sabah geç kalktığında ve son uykusu saat 16.00-17.00 den sonraya kalıyorsa gece derin uykuya geçmediği/geçemediği içinde sık sık uyanabilir.
Benim aklıma gelenler bunlar inşallah yardımcı olabilmişimdir.
Birincisi gece gündüz farkını öğrenmemiş olabilir mi?
İkincisi mama içerek uyumaya alışmış olabilir mi?
Üçüncüsü gün içinde kaç saat aralıklarla besleniyor beslenmesi yenidoğan döneminde ki gibi 2 saatte bir mi?
Dördüncüsü gün içindeki uyku saati fazla veya son uykusu geç saatte mi oluyor?
Eğer gece gündüz farkını öğretirseniz uykuları uzayabilir. Mama içerek uyumaya alıştıysa bu destekle uyumaya girer bunun için çözüm bulabilirsiniz mesela gündüzleri de uyuturken değilde uyandığı zaman mama içirmek gibi. Eğer gün içinde de 2 saatte bir besliyorsanız muhtemelen alışkanlık haline gelmiş olabilir. Gün içinde mama miktarı ve saat aralıklarını değiştirerek deneyebilirsiniz. Eğer gün içinde sabah geç kalktığında ve son uykusu saat 16.00-17.00 den sonraya kalıyorsa gece derin uykuya geçmediği/geçemediği içinde sık sık uyanabilir.
Benim aklıma gelenler bunlar inşallah yardımcı olabilmişimdir.

Sadegül T.
30 Eylül 2025 17:42
Uyku eğitimini vermek için tam zamanı uykusu suresı düzene ğiriyor ve 2.3 saat aralıksız uyuyor
E
Esra Z.
30 Eylül 2025 19:45
Sanırım mamayla uyumaya alışmış yani dediğiniz gibi destekli uyuma oluyor birde son uykusu maalesef 17. Den sonrayı mutlaka buluyor çünkü 1-30/2 saat uyanık kalmayı alışkanlık haline getirdik bende kısa şekerleme uykusu olarak yatırıyorum o yüzden

Şeyma A.
30 Eylül 2025 20:05
@Esra Zencirkıran benim bebeğim de 5 ay 13. Günlük gece uykusu istisnai durumlar hariç genelde iyi. Ve şuan ortalama 2 saat veya 2 saat 15 dakika gibi uyanık kalma süresi var yani uyanıklık süresi normal. Ben bebeğimden örnek verecek olursam. Sabah en geç 07.30 da uyanık oluyor saat 9 buçuk gibi tekrar uyuyor ve yaklaşık 2 saat uyuyor her zaman değil ama çoğunlukla. Uyandıktan sonra yine 2 saat kadar uyanık kalıyor bazen 2 buçuk saati buluyor sonra tekrar uyuyor 12 gibi ortalama sonra yine 1-1 buçuk saat kadar uyuyor. Tekrar 15.30-16.00 gibi son gündüz uykusuna geçiyor. En geç 17.30 da uyandırıyorum. Daha sonra saat 19.00-20.00 arası artık gece uykusuna geçiyor. Gece saat 00.00-01.00 arası mama için uyanıyor sonra tekrar sabah 06.00 gibi uyanıyor. Benim bebeğimde %90 mamayla besleniyor. Evet bazen uyku saati ve acıkma saati aynı ana denk geliyor ya da çok huysuz olduğunda benim debebeğim mama içerek uyuyor sadece ama alışkanlık haline getirmemek için en son seçenek olarak mamaya yöneliyorum ve elimdeki en küçük biberon emziği ile o an ki duruma göre 60 cc mama veriyorum çoğu zaman bitiremeden uyuyor. Fazla kilo almasına bir şekilde kendimce önlem almış oluyorum. Çaresizlik işte bazen mecbur kalabiliyoruz. Farklı şekillerde uyutmayı deneyebilirsiniz aslında mesela kucağınızda hafif sallanarak uyutup tam uykuya dalmadan yatağına alınabilir. Biz beyaz gürültü açıyoruz ve özellikle geceleri ışığı kapatıp yanına gelince uyuyacağını anlıyor. Bazen uyumak istemiyor ama 😂 yani her bebek farklıdır eninde sonunda sizde bebeğinizi gözlemleyip en doğru zamanı bulabilirsiniz.
E
Esra Z.
30 Eylül 2025 20:10
Çok teşekkür ederim @Şeyma Arslan bi nebzede olsa umut verdiniz söylediklerinizi biran önce uygulayacağım

Şeyma A.
30 Eylül 2025 20:14
@Esra Zencirkıran inşallah işe yarar ve rahata kavuşursunuz 🤍