Kendi Yemeğimizdeki Tuz Bebeğe Zarar Verir mi

168 görüntüleme
Büşra A.

Büşra A.

27 Ağustos 2025 12:05
7 bucuk aylık da oğlum var hala tadımlar yapıyoruz ama bizim yediğimiz yemeklerden azar azar tattıgında bir zararı olur mu sizler neler yapıyorsunuz
H

Hatice Ö.

27 Ağustos 2025 20:16
Tuz yasak değil eser miktarda tuz koyabilirsiniz yemeklerine, 1 yaşına kadar kesinlikle yasak olan besin bal
Yasmina Y. Ö.

Yasmina Y. Ö.

İç Mimar

30 Ağustos 2025 14:06
Bizim doktorumuz tuz şeker ve baharatları 1 yaşından önce yasakladı. Herşeyi tuzsuz veriyorum peyniri bile
F

Fatma S. ..

30 Ağustos 2025 14:10
Bal ölümcül olan o yüzden yasak. Tuz küçücük böbreklere yük binmemesi için zararlı bal gibi değil tabi ama münkün olduğunca tuzsuz verirseniz daha iyi olur. Ama arada tattırdıklarınız en azından bal daki gibi bir etki yapmaz. Bende herşeyi tuzsuz veriyorum ona ayrı yapıyorum yemekleri.
M

Merve

1 Eylül 2025 19:11
Bizim tuzlu yemeklerimizin ucundan tadına baktırıyorum ben de bazen. Kaç gram tuz alacak ki ordan.. Sürekli tuzlu yedirmedikten sonra arada az miktarda vermek sorun olmuyor
E

Es

1 Eylül 2025 20:45
Bence evde yaptığınız her şeyi tuzsuz hazırlayın kendi yemeklerinizden de tuzsuz ayırabildiğinizi verin. Zaten azıcık yiyor diye düşünmemek lazım kendileri ve organları da zaten minicik 🥲 Minik şeyler kolaylıkla alışkanlığa dönüşebiliyor. Tuzun negatif etkileri orta yaşlarda dahi belli edebiliyormuş kendini. Bebeğim hem alerjik hem de ek gıdaya isteksiz bir bebekti doktor da son çare tuzla tatlandırabilirsiniz ama uzun vadeli etkilerini göze alıyorsanız demişti. Hiç denemedim ve şimdi her şeye o şekilde alıştı yiyor çok şükür 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir