Kekeleme
57 görüntüleme
G
Gül S. ..
5 Eylül 2025 17:34
2 yaşında bir kızım var yasitlarinin çok önünde ilerliyordu konusma ve dil becerisi olarak 3 4 kelimelik cümleler kuruyor herseyi anlatıyor fakat son 2 haftadır kekeliyor aşırı heyecan yapıyor konuşurken. Durum geçici mi kalıcı çok endişeliyim

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
5 Eylül 2025 17:43
Gül hanım merhaba. Anlattıklarınızdan yola çıkarak evet çocuğunuzun dilsel becerilerinin, dil gelişiminin yaşıtlarından ileride olduğunu görüyorum fakat önemli olan erken dönemlerde de her dil gelişim evresini doğru sıralamada edinmiş olmasıdır. Kekemelik 2-3 yaşta erken dönem evrede ortaya çıktığında genellikle ‘gelişimsel kekemelik’ olarak görülmekte ve ortalama 3-6 ay içerisinde kaybolmaktadır. Fakat bu noktada çocuğunuza olan yaklaşımınız önem taşımaktadır. Kekemeliğin kalıcı hale gelmemesi adına bazı stratejiler uygulamanız gerekmekte. Bu stratejilerle ilgili bilgi almak adına Instagram üzerinden bana ulaşabilir, danışmanlık seansı alabilirsiniz. Ayrıca talebiniz doğrultusunda, bana ulaşırsanız size bu süreçte dikkat etmeniz gerekenlere dair bir pdf dosyası gönderebilirim. ✨