Kaygılar

151 görüntüleme
Ş

Şerife K.

17 Ekim 2025 15:37
Daha önce lohusa depresyonu hakkında yazmıştım. Bunu aşmak zaten zorken bazı annelerin geçecek demek yerine geçmiyor her ay yeni bir sıkıntı oluyor, ben 2 yaşına gelmesine rağmen hâlâ uyku sorunu yaşıyorum diyenler...bunları görünce umudum tükeniyor kendimi çok kötü hissediyorum ve ben anne olabilecek biri değilmişim diyorum. Gerçekten anneliğin ilerleyen her zamanı daha mı zor yoksa bunları söyleyenler çok mu karamsar.
Dicle Y. .

Dicle Y. ..

17 Ekim 2025 15:50
Kesinlikle yanlıs annelik ilerledikce kolaylaşıyor konular değişiyor ama bebeğinizde büyüyor derdini anlatmaya başlıyor uykusu düzene giriyor anneliğin her anından tat almaya bak çünkü unutma birdaha o zamana donemiycek yaşadığın her dönem tek seferlik bir gün büyüyecek ve geçmişe bakınca güzel anılar birak ,baksana bunları düşünürken bile bebeğin için düşünüyorsun onun için endişe ediyorsun iyi anne ne demekki şartı ne bebeği için elinden geleni yapan her anne mükemmel annedir ileriyi ileride düşünürsün sen şimdiye odaklan dünyaya bir bebek getirdin yaa düşünsene içinden kanından bunun muhteşemligine odaklan boşver zaten üstesinden geliceksin herşeyin ♥️♥️♥️♥️
Ş

Şerife K.

17 Ekim 2025 15:55
Karanlığa ışık oldu bu yazdığınız. Artık hiç gece uykusu uyuyamıycam sanmıştım.
Dicle Y. .

Dicle Y. ..

17 Ekim 2025 16:59
Hayır hiç öyle değil bebek büyüdükçe gece uykusu da uzayacak arada atak zamanları olucak ama geçecek sizde fark edeceksiniz boşuna üzüdüm kendimi diyceksiniz emin olun
Cansu Y.

Cansu Y.

17 Ekim 2025 17:20
Bende böyle diyenleri gerçekten anlamıyorum. Bebeğim büyüdükçe daha da keyifli vakit geçiriyorum. İlk doğduğu gibi sık uyanmıyor şu an. Sabah kalktığımda dinç uyanıyorum. Elbette bu zamanla bitecek artık geçe uykum hiç bölünmeyecek kıvama gelecek ama gece kalkıp emzirirken gözümün içine bakınca eriyen yüreğimi bir daha hissedemeyeceğim belki de. Sakın başkalarının dediklerine kulak asma. Her bebeğin süreci kendine özel, özel oluşunun keyfini çıkar🌸
Ş

Şerife K.

17 Ekim 2025 17:31
Çok teşekkür ederim gerçekten motive ettiniz hayatıma ❤️
A

Ayse G.

19 Ekim 2025 17:08
Şerife Hanım bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama gerçekten geçiyor. Aldırmayın geçmiyor diyenlere. Elbette her yaşın zorluğu var. Ben ilk iki ay bir saat kesintisiz uyumadım. Bebek kucağımda ben ayakta gezerken rüya gördüm. Akademisyenim, hatta öyle ki istifa etmeye kadar gitti mevzu. Emek emek verdiğim yıllarımı bir çırpıda silmek istedim çünkü eski hayatıma döneceğim inancı kalmamıştı. Sonra kendiliğinden rayına oturdu. Şu an 10 aylık ve gece boyu 12 saat uyuyor bazen. Bu hem kendinize vakit ayırmak hem de dinç uyanmak demek. Destek göremeyen bir anneyseniz böyle hissetmeniz doğal. Fakat ne zaman duygusal destek gerekirse yanınızda olduğumu bilesiniz. Bir de sakın uyurken iş yapmayın, kendinize vakit ayırın :)
Ş

Şerife K.

19 Ekim 2025 17:34
Ah Ayşe Hanım, ben ise bebeğim için yüksek lisansımı dondurdum. Şimdi iyi ki dondurmuşum diyorum çünkü bazen uykusuzluk gerçekten zor geliyor. Uzmanlar 8 saat uyku öneriyor diye haberler çıkmıyor mu bir de, neredeyse ağlayacak oluyorum. Zaten kaygılı bir kişiliğim var bir de üzerine uykusuz kalmak iyice kaygılı ediyor insanı. Sizinle iletişimde kalmak bana iyi hissettirecek eminim. İyi ki varsınız.
A

Ayse G.

19 Ekim 2025 17:44
Sağlık ocağından dönerken bahçede uyuyan kedi gördüm, dönene kadar içimden sessiz sessiz ağladım :) Siz de iyi ki varsınız 🙏
N

Neslihan K. D.

19 Ekim 2025 17:53
Merhaba Şerife hanım. Tecrübeli annelerden bunları duymak gerçekten güç veriyor insana. Benim oğlum daha 8 aylık. Doğduğundan beri uykuyu hiç sevmedi. Her zaman çok az uyurdu. 4.ay ile birlikte yaklaşık bu aya kadar devam eden gece sabaha kadar saat başı uyanma serüvenini yaşadım. 4 aydır bitik haldeydim. Sabaha kadar emmek istiyor aralıksız 2 saat uyumuyor. Gündüz ise en uzun uykusu 40 dk oluyor. Gece uyanmaları biraz azaldı şimdi 3 4 kere uyanıyor valla bunada şükür diyorum. Darısı uzun gündüz uykularına inşallah. Bende bu durumda gündüz hiçbir şey yapamıyorum kendime dahi vakit ayıramıyorum çünkü 30 40 dk hemen bitmiş oluyor. Akşam bebeğim uyuduktan sonra dinlenmeye çalışıyorum. Bende bu sene doktoraya hazırlanıyorum aslında yoğun bir şekilde ders çalışmam gerekiyor, sınavlara hazırlanmam gerek.bir şekilde fırsat yaratmam lazım. Anne olmak gerçekten zor ama bir o kadarda kıymetli💕 bebeklerimiz büyüdükçe herşey daha kolay olacak buna inanıyorum.
Ş

Şerife K.

20 Ekim 2025 05:35
Merhaba Neslihan Hanım. Bazen çok karamsar olsam da anlıyorum ki bu sürece pozitif bakan anneler daha kolay büyütüyor çocuğunu. Gördüğüm kadarıyla siz de onlardan birisiniz. Benim için şu anda yol sizinkinden daha uzun ama sayenizde gördüm ki o yol bir şekilde ilerliyor. Bebeklerimiz büyüdükçe biz de büyüyeceğiz ❤️ çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir