Katı Gıda Tadımlarına Örnek
114 görüntüleme

Leyla A.
24 Ekim 2025 12:31
Merhaba, katı gıda tadımlarına geçerken neler yenilmeli, menü gibi önerileriniz var mı?

Ümran A.
24 Ekim 2025 12:53
Merhaba , sebze olarak kabak, havuç, tatlı patates , balkabağı,ıspanak, semizotu; meyve olarak şeftali, muz,elma, kayısı, avokado, mango, armut

Ümran A.
24 Ekim 2025 12:55
Benim kızımda haftaya başlayacak inşallah. Benim kafamdaki planım; ana öğünler mama ya da anne sütü,ilk üç gün tek ara öğün mesela kabak tadımı gibi. Üç günün sonunda kabak okeyse kabak + havuç tadımı şeklinde iki ara öğün.
Bu şekilde gün gün ilerlemeyi düşünüyorum inşallah 🐣
Bu şekilde gün gün ilerlemeyi düşünüyorum inşallah 🐣
İ
İ.E.
24 Ekim 2025 12:55
Mevsim sebzeleriyle baslayip meyvelerle devam edip tek tek vermelisiniz ve tadim yaptirmalisiniz once:) once tek ogun mesela ogle bir cay kasigi alsa yeter. 3 gun kurali ile 1.gun 1 cay kasigi, 2.gun1 tatli kasigi, 3.gun 1 yemek kasigi kadar yiyebilir. 3gunun sonunda alerjik reaksiyon gostermediyse bir sonraki sebzeye gecilir. Alerji testinden gecen sebzeler karistirilarak daha sonra ogunde verilebilir. Bebegin doymasi beklenmez tadim aylarinda. Sonra sirasiyla tahillar etler vs gelecek. Ama menu icin cok erken yeni basliyorsaniz.

Leyla A.
24 Ekim 2025 13:01
5 aylık bebeğim .
Tek besin 3 gün kuralı olarak başlamamıza gerek yok alerjik bir çocuk değil dedi doktorumuz ve 3 gün kuralından bağımsız Çorba olarak başladık. sebze çorbası yaptım yoğun kıvamlıydı 3 gün onu denedim içinde bize dokunan şeyleri eksilerek gittik. ( mesela kırmızı ürünler şuan bize dokunuyor) bugün tarhana çorbası tattırdım birkaç kaşık.
Tadım ile başlanacağından az vermek gerekiyor doğrudan besin olarak başlamadık. Ama meyve sebzelerde püre gibi mi yapılıp yediriliyor. Meyve tatlı gelirse sebzeden uzaklaşır mı diye biraz tereddütlerle yaklaşıyorum.
Çok fazla bilgi var ama ilkler kaygılandırıyor. Anne sütünden de vazgeçirmeden damak tadı oluşsun istiyorum
Tek besin 3 gün kuralı olarak başlamamıza gerek yok alerjik bir çocuk değil dedi doktorumuz ve 3 gün kuralından bağımsız Çorba olarak başladık. sebze çorbası yaptım yoğun kıvamlıydı 3 gün onu denedim içinde bize dokunan şeyleri eksilerek gittik. ( mesela kırmızı ürünler şuan bize dokunuyor) bugün tarhana çorbası tattırdım birkaç kaşık.
Tadım ile başlanacağından az vermek gerekiyor doğrudan besin olarak başlamadık. Ama meyve sebzelerde püre gibi mi yapılıp yediriliyor. Meyve tatlı gelirse sebzeden uzaklaşır mı diye biraz tereddütlerle yaklaşıyorum.
Çok fazla bilgi var ama ilkler kaygılandırıyor. Anne sütünden de vazgeçirmeden damak tadı oluşsun istiyorum
N
Nur D.
24 Ekim 2025 13:22
Bende haftaya başlayacağım fakat sebzeler neden 3 gün kuralına göre gidiyor anlamadım sebzelerin alerji riski çok çokaz değil mi? Bilmediğim için soruyorum.
İ
İ.E.
24 Ekim 2025 13:42
Alerjik bir bebek degilse doktor da onayladiysa sart degil tabi ki 3 gun kuraliyla ilerlemek. Sadece garanti olsun diye onerilen bir yontem. Ben de bebegimin tepkilerine gore ilk 2 hafta kadar sadece 3 gun uyguladim sonra her gun yeni sebze verdim. Gunduz ogunde verdim ki aksama ya da ertesi gune kadar alerji gosterirse gorebileyim diye. Pure seklinde suda/buharda haslayip catalla ezdim. Once sebze verdim ki meyveler sekerli oldugu icin hemen reddetmesin. 1 2 ay sonra tahillara da baslayabilirsiniz dedi doktorumuz. 1 ana 1 ara ogun yaptik. Ana ogun olarak kahvalti karisimina basladik doktorun onerisiyle. Bize zaten yiyecegi bir kac kasik en azindan zengin bir ogun olsun dedi. Yulaf pirinc gibi bir unla muhallebi yapip icine avokado muz yumurta sarisi gibi besinlerle zenginlestirdim. Ara ogunlerde meyve sebze yogurt veya corba vermeye basladim. Boyle eklenerek devam ettik. Sadece fazla yedirmeye zorlamaya calismayin. Zorlayinca yemek reddi fazla verince kabiz olma riski oluyor. Ve her ek gida sonrasi biberonla alisinca da pipetli sulukla su verdim. Su ek gidaya baslaninca baslanir. Bir iki kez cekse yeter ilk basta.

Leyla A.
24 Ekim 2025 13:46
Blender kullandınız mı ? Örnek veriyorum sebze çorbası yaptım içine az su konulduğu için katı kıvamdaydı sebzeleri de blender ile püre haline getirdim, süzgeçten geçirme yada çatalla ezme yöntemi mi yapmalıydım ? Bu konuda doktorunuz bir öneride bulundu mu ?
İ
İ.E.
24 Ekim 2025 15:40
Doktorumuz eger corbayi cok sulu ve blenderdan gecirerek yapacaksaniz corbayi tek basina ogun olarak almayalim yanina sebze puresi yogurt gibi yardimciyla verelim demisti. Koyu kivamli yaptiginizda yari yariya catalla ezilmis sebze ve blenderdan gecirilen karistirabilirsiniz dedi. Ozellikle etli corbalarda blender kullandim ilk zamanlar eti yiyebilsin diye. Ama bu benim tercihim tabi ki. Cok sonra tei tek basina vermeye basladim. Bazen yedi cogu zaman ogurdu agzindan cikardi:) hala da isine gelmezse puturlu yemez keyfi olacak anca oyle.