Kask Tedavisi Hakkında Merak Edilenler
304 görüntüleme
İ
İpek B. Z.
8 Eylül 2025 12:22
Merhaba, 9 buçuk aylik oğlum 3 aydir kask kullanıyor. Merak ettikleriniz varsa kendi yaşadıklarımız üzerinden seve seve cevap verebilirim

Tuba F.
8 Eylül 2025 17:39
1 yaşına kadar 3 damla şeklinde biliyorum biz 4 aylık 3 damla veriyoruz
E
Emine
16 Eylül 2025 08:09
İpek hanım kask ile ilgili bi kaç sorum var yardımcı olursanız
E
Emine
16 Eylül 2025 08:09
Bebek kolay alıştı mı huzursuzluk uykusunda bozulma oldu terleme oldu kızarıklık tutan yerlerde yara egzama oldu mu
İ
İpek B. Z.
16 Eylül 2025 09:04
Bazi bebekler ilk hafta biraz huysuz olabiliyormuş ama benim oğlum şapka takmaya alışık olduğu için sanırım, cabuk alıştı. Bazen kaskı takarken sinir oluyor tabii ama iki üc saniyelik bir mızırdanma şeklinde. Bebekler umduğumuzdan cok daha cabuk uyum sağlıyor. Uykusu konusunda yaşadığımız zorluk sallama yasak dediler ve biz sallayarak uyutuyorduk. Ama o da şans eseri mi yoksa bebiş zaten hazir miydi bilmiyorum, kucakta omzuma yatırıp 5dk koridorda volta atar gibi geziyorum, bi yandan popoya pışpıș yapip agzimla şşştt sesi çıkarıyorum, dalmak üzere gibi olunca yatağa koyup pispis ve sese devam edip kademeli kesiyorum uyuyor kendi kendine. Terleme sorunu: biz Akdeniz bölgesinde oturuyoruz o yüzden klimalı ortamda olmamizin iyi olacağı söylendi, klimalı olunca terlemedi pek. Zaten 1 bucuk 2 saatte bir çıkarıp bebegin kafasini ve kaskı siliyorsunuz. Kızariklik dönem dönem oluşuyor mesela bazen alnina gelen bölgede bazen kulaginin yaninda ama genelde 1 saatlik molada geçiyor, gecmiyorsa bepanthol suruyoruz. Egzama ve yara hic olmadı bebegimin bu konuda hassas cildi olmasina rağmen. Gunde 23 saat takılıyor, bebek alışıyor onda sorun yok ama benim icim gidiyor 🙈 Ama söyle düşünüyorum, büyüyünce hatirlamayacak bile❤️
E
Emine
16 Eylül 2025 13:22
Benimde içimde gidiyor bunun yapmak zorunda olduğumuz için çok üzülüyorum huzursuz olursa ne yaparım alışmazsa nasıl yaparım inşallah kolay atlatırız bir an önce çıkartırız sizde tabii
İ
İpek B. Z.
16 Eylül 2025 13:39
İçinizi ferah tutun, yaz bitiyor cok daha kolay olacak kullanmak, yazin evden çıkamadık sıcaktan. Bebekler kolayca alışıyor, kafasının bi parcasi gibi görüyor. Merkeze gelen diger bebekler de cok alismis görünüyordu simdiye kadar gördüğüm. Bu günler gececek ve nohut gibi kafalarimiz olacak 😅 Buyuyunce bize teşekkür edecekler emin olun ❤️
E
Esra E.
16 Eylül 2025 19:55
1 yaşa kadar 400 ıu, 1 yaş sonrası 600 ıu. Tespit edilen bir yükseklik olmadığı sürece devamlı kullanımını öneriyorlar. Bebeğin güneşlendiği günler alınmayabilir
E
Emine
29 Eylül 2025 17:46
İpek hanım merhaba benim bebeğimin zaten bi kafa terleme sorunu vardı şimdi bununla ev 22 derece üstünü ince giydiriyorum 20. Dakikada gözlerine ve ensesine ter damlamaya başlıyor sırıl sıklam oluyor birde tummy time pozisyonuna dönüyor gözleri kapanıyor emeklemeye çalışıyor gözleri kapanıyor ne yapacağını şaşırıyor
E
Emine
29 Eylül 2025 17:46
Sizde böyle şeyler olmadı mı bize normal olduğunu söylediler
İ
İpek B. Z.
29 Eylül 2025 17:51
Oldu bizde de Emine Hanim, gayet normal hic telaslanmayin. Odayi serin tutmaya calisin, zaten yaz bitmek üzere. Terleme normal. Bazen sıkı giydirince de terliyor. bebekler ısıyı kafadan attigi icin. Ilk zamanlar bizimki de daha cok terliyordu, vucut da alismaya çalışıyor sanırım. Ne kadar zaman oldu kullanmaya baslayali
E
Emine
29 Eylül 2025 19:26
3 gün oldu bugün için parçalanıyor o haline çok üzülüyorum gözünü açamıyor terden sürekli yüz üstü dönüyor kask gözünü kapatıyor afallıyor kullanmasam yüz üstü uyuyarak düzelmaz mi aceba siz nerede yapardınız kaskı birde düzlük mü eğrilik mi sizinki
İ
İpek B. Z.
29 Eylül 2025 19:32
Gözünü kapatmamasi lazim aslinda, kaşın üstüne denk gelmesi lazım. Mümkünse iletisime geçin gösterin, alnina bi sünger eklediler bizimkinin, aşağı inmemesi icin, hatta ilk ay ense tarafindaydi o sünger sonraki ay alın bölgesine koydular. Kask içerisinde süngerlerle destek oluşturup kaskin cok hareket etmesine ve istenmeyen bölgelere bası yapmasına engel oldular. Bizde kafanın sağ tarafinda düzlük vardi, ve kafa arkasında, alında eğrilikoluşmuştu hep sağa yatmaktan.
İ
İpek B. Z.
29 Eylül 2025 19:33
Biz Ankara'da Cranial TedaviMerkezi'nde yaptırdık, devlette bulamamıştık cok hizli davranmamiz gerektigi için
İ
İpek B. Z.
29 Eylül 2025 19:45
3 gün daha cok yeni, merak etmeyin zamanla alışacak bebiş. Sadece gözünü kapatmamasi lazim, kaskı enseye dogru cekip tekrar yerleştirin öyle olunca. Düzelmeyip yine kayıp gözü kapatirsa iletişime gecin tedavisi nerede yapılıyorsa, düzeltirler merak etmeyin. Kullanmamak bir seçenek olmamalı, yüzüstü uyumayla düzelmez, en azından yeteri kadar düzelmez bundan emin olun. Ilk zamanlar benim de icim gidiyordu, zamanla siz de alışacaksıniz bebek de alışacak.kafasinin bi parcasi gibi alışıyor hatta bazen. Arada sıkıldığı da oluyor diş çıkarma dönemi falan ama takinca abartısız 5 saniye ağlaması. Merak etmeyin, her sey yoluna girecek.
E
Emine
30 Eylül 2025 05:49
Geceleri terleme sonucu hastalık falan olmaz mı peki
İ
İpek B. Z.
30 Eylül 2025 05:53
Biz bi kere hasta ettik, onda da bizim hatamız, klimalı ortamdan direkt sıcak havaya çıktık 1 saatlik molada, burnu akti 1 hafta. Hasta olmuyorlar. Direkt sicaktan soguga ya da soğuktan sicaga gecirmeyin. Bu her insan icin gecerli zaten. Meraketmeyin 1 hafta 10 gune uyum sağlayacak.
E
Emine
30 Eylül 2025 11:25
Peki bu ilk günler biraz fazla terliyor böyle heryerden ter damlıyor ve ağlıyor gözüne galan girince gece de mi çıkarıp takıcaz teri silmek için sabaha kadar terlerse böyle sorun olmaz mı il günleri nasıl geçirdiniz gece ve bu terlemeyle nasıl baş ettiniz
İ
İpek B. Z.
30 Eylül 2025 11:33
Klimayla bas edebildik biz, 21 dereceye getirdik oda sıcaklığını yaz gününde biz donduk ama bebek terlemedi o sayede, soguk da gelmedi ona; biz üsüdügümüz halde bebek gayet iyiydi. Gece uykusunda çıkarıp takmaya gerek yok demişlerdi bize, sadece gündüz ve onda da uyanıkken çıkarıp silip tekrar takıyoruz. Birkac gün daha sabredip bir bakin, olmazsa tedavi olduğunuz yere (Gazi Üni'ydi galiba sizin?) gidip bi gösterin. Ter cok problem olmaz ama kask gözünü kapatiyor demistiniz ya, asıl onun icin bi gösterin, kapatmamasi lazim
E
Emine
30 Eylül 2025 11:35
Onun için önden biraz kesecekler galiba ama ben terleyip hasta olmasından daha çok korkuyorum bebişi bugün dışarı çıkardım ama kaskı takamadım hava rüzgarlı biraz mesela o tere bide rüzgar vurunca hasta olacak gibi geliyor
E
Emine
30 Eylül 2025 11:36
Birde şuan hiç terlemiyor mu ve sizinde böyle ter akıyormuydu ilk günler 20 dk da heryerden akıyor