Kardeş Kıskançlığı-uzman Bilgisi
91 görüntüleme
B
Buket.
16 Eylül 2025 13:44
24 aylık bir oğlum var ve kardeşi dünyaya geldi.
Kardeşi şuan 2,5 aylık ve evin içinde savaş halindeyiz.
Kesinlikle alışmıyor sürekli vuruyor bir şeyşer fırlatıyor.
Bebeği emziremiyorum altını değiştiremiyorum temel ihtiyaçlarını bile çok zor karşılıyorum.
Ve genelde oğlumla ilgileniyoruz yani ev işi ve küçük bebekten vakit kaldıkça.
Anlatıyoruz konuşuyoruz paylaşım yapmaya çalışıyoruz ama faydası olmuyor.
Bunu nasıl aşabiliriz, oyun grubu veya kreşe gönderebilecek durumda değiliz şuan.
Evde kendi başımıza neler yapabiliriz?
Başına gelen varsa yardımcı olabilir mi yada aramıDa uzman biri varsa bilgi almak istiyorum.
Kardeşi şuan 2,5 aylık ve evin içinde savaş halindeyiz.
Kesinlikle alışmıyor sürekli vuruyor bir şeyşer fırlatıyor.
Bebeği emziremiyorum altını değiştiremiyorum temel ihtiyaçlarını bile çok zor karşılıyorum.
Ve genelde oğlumla ilgileniyoruz yani ev işi ve küçük bebekten vakit kaldıkça.
Anlatıyoruz konuşuyoruz paylaşım yapmaya çalışıyoruz ama faydası olmuyor.
Bunu nasıl aşabiliriz, oyun grubu veya kreşe gönderebilecek durumda değiliz şuan.
Evde kendi başımıza neler yapabiliriz?
Başına gelen varsa yardımcı olabilir mi yada aramıDa uzman biri varsa bilgi almak istiyorum.
E
Elif D.
Psikolojik Danışman
16 Eylül 2025 14:46
Oğlunuz 2 yaş döneminde ve bu yaşlar özerkliğin özgüvenin temellerinin atıldığı yıllar çok değerli. Annesini ve babasınıbaşka biriyle paylaşmak düşüncesi zor geliyor olabilir. Kıskançlık duygusu kardeşinin olduğunda miniklerin içinde tetiklenebilir ne zamanki aldığı sevgiden şüphe duymaya başlarsa minikler öfke duygusu tetiklenebilir ve sevgiye kanıtlar aramaya başlar. Kardeşinin bakımına mutlaka oğlunuzu da katın. Altını değiştirirken bezini vermesini isteyin uyurken üzerini örtmeyeiçin yardım isteyin.beraber kitap okuyun. Kardeşinin bakımında ondan yardım isteyin bu aile bilincini kavramasına alışmasına yardımcı olur. Küçük bebeğiniz uyudukça veya vakit buldukça özellikle duygularını konuşabileceğiniz oyunlara bu dönemde ağırlık verin. Oyuncak konuşturma yapabilirsiniz bu duygularını ifade etmesine vesile olur. Ayna karşısında duygu çalışmasıyapın. Duygularını konuşun öfkesini mutluluğunu üzüntüsünü sarılarak dokunarak duygularına ayna olarak ifade edin. Bu anlaşılmışlık hissi çocuğunuza çok iyi gelecek. Zaman konusunda illaki azalmalar oluyordur ve buda çocuğunuzun dikkatini çekiyor. Kardeşinin bakımına katarak yardım isteyerek teşekkür ederek bolca duygularını konuşarak sarılarak duygu regülasyonuna yardımcı olabilirsiniz.
F
Fatma S. ..
16 Eylül 2025 14:47
Bizde hiç vurma falan olmadı ama kıskançlık yaptı tabi 3 yaşındaydı kardeşi olduğunda. Sizinki daha küçük işe yarar mı bilmiyorum ama Bir uzmandan görmüştüm onunla bebekçilik oynayın. İşte kundak yapın, mama verin, oturttun emekletin yürütün gibi yani doğup büyüyecek sonra oyun bitecek. Bu evde birbirimize vurmuyoruz, hiçbirşey atmıyoruz, ailede herkes birbirini sever gibi kesin cümleler kurun. Onun bebeklik fotoğraflarına bakın birlikte. Yardım isteyebilirsiniz bez getirmek gibi
F
Fatma S. ..
16 Eylül 2025 14:49
Birde bol bol kucağınıza alın bebeği daha sonra emekleyip kendisi geldiğinde şimdiye kadar bu kadar ilgi görmeyen bebek birden kucağa gelmeye başladı diye daha büyük sorun yaşamamak için. Ekran var mı hayatınızda bilmiyorum kaplan Daniel kardeşli bölümler çok güzel.
B
Buket.
16 Eylül 2025 19:32
Çok teşekkür ederim🙏🏻