Kanlı Kusma-süt Alerjisi

107 görüntüleme
N

Nurhan A.

25 Ağustos 2025 06:37
Merhaba, bebeğim 2 aylıkken kanlı kusma şikayetiyle acile gittik. Kakasında da yutmaya bağlı sindirilmiş kan mevcuttu. Kan değerlerine bakıldı 1 gece düşüş olmadı. Sabahında endoskopi yapıldı ve her şey normal çıktı. Kan 2 3 gün sürüp düzeldi. Bir daha da olmadı. Ben bu sırada süt ürünleri diyetine başladım ve 3 ay olacak devam ediyorum. Dün yanlışlıkla 1 kaşık yoğurt yedim. 8 saat emzirmedim ve daha sonrasında emzirdim şimdilik sorun yok gibi ve keyfi yerinde görünüyor. Bu şekilde süt alerjisi teşhisi alan var mı? Bana biraz deneme yanılma yapılıyor gibi geliyor. Genelde kakada kan oluyormuş çünkü Osman hocanın dediğine göre.
H

Hanife K. ..

25 Ağustos 2025 07:19
Benim bebeğimde de süt alerjisi ve kırmızı et alerjisi vardı 2.5 aylıkken. diyet yaptım şuan alerji uzmanı takibinde diyet açma yapıyoruz 5 buçuk aylık ve artık kırmızı et yiyince kan gelmiyor. Alerjik belirti göstermiyor. Haftaya süt ürünlerini deneyeceğiz alerji uzmanımızın takibinde.
N

Nurhan A.

25 Ağustos 2025 07:20
Çok sevindim. Umarım süt ürünlerinde de aynı sonucu alırsınız. Kan kakadan mı geliyordu acaba
H

Hanife K. ..

25 Ağustos 2025 16:40
Evet kakasından geldi size süt diyeti yapmanızı kim önerdi bu alerji öyküsüne benzemiyor çünkü.
3 aydır diyet yapıyorum diyorsunuz bu sizin sağlığınızı da ciddi anlamda etkiler
N

Nurhan A.

26 Ağustos 2025 05:22
Gastroentrolojiye sevk edildik orada söylendi 🤷🏼‍♀️ama dediğim gibi deneme yanılma yapılıyor sanırım bu işte biraz.
H

Hanife K. ..

26 Ağustos 2025 07:02
Evet belirli bir süre sonra bebeği alerjenle tanıştırıyorlar. Bi alerji uzmanından destek almanızı tavsiye ederim.
N

Nurhan A.

26 Ağustos 2025 07:31
Aynı zamanda alerji bölümünde de talipliyiz. Ama bu işi asıl gastro devam ettiriyormuş. Deneme yanılmadan kastım şu; tanı konulamayan çoğu şey için süt diyeti yaptırıp geçerse alerji deniyor anladığım kadarıyla. Bizde de durum o şekilde biraz sanırım. Diyet açtığımızda bir şey olmazsa alerji geçti gibi düşünülecek.
S

Sema E.

26 Ağustos 2025 11:33
Benim bebeğimde doğduktan 15 gün sonra kakasinda kan görmeye başladım bu durum devam edince resimlerini çekip doktora gittim proktokolit teşhisi kondu süt ve süt ürünleri yumurta yasaklandı önce fakat kakada kan devam edince doktor başka neler yediğimi sordu çok fazla tahin yediğimi söyleyince onuda kesti 40 gündür kan yok şimdi yavaş yavaş diyeti açıyoruz ama bende bir korku var kanarsa yine diye
N

Nurhan A.

26 Ağustos 2025 12:51
Çok geçmiş olsun gerçekten zor bir durum. İnsan yemek istemiyor gerçekten. Umarım geçer bir an önce. Me kadar sonra diyet açmaya başladınız. Bir de önce hangi ürünü açıyorsunuz. Bizde kakada kan hiç olmadı 🤷🏼‍♀️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir