Kan Tahlili

91 görüntüleme
M

Merve Ö. ..

18 Eylül 2025 09:40
Merhaba oğlum tombul bebek olduğu için damar bulamıyorlar şuan 10 aylik 9. Ay tahlili alınması gerektiği söylendi ancak bulmaya çalışırken çok ağladı ve etkilendi. Sonuç olarakta el üstünden iğne ile bakilsa bile bulunamadi. Doktor zorunlu değil korkutmayalım dedi ve bıraktı. 12. Ay tam kan alınacak denildi fakat ben aldırmak istemiyorum yine bulunamayacak sorun olur mu ?
G

Gizem T.

18 Eylül 2025 10:15
Bizde sizinle aynı problemi yaşadık Merve Hanım oğlumun damar yolunu kilosundan dolayı çok zor buldular.
İğne çok uzun bir süre içeride kaldığı içinde alınan kan dokusu zarar görmüş sonuclarımız çıkmadı.
doktor 1 yaşına kadar yaptırabilirsiniz dedi. Daha sonra bir tavsiye üzerine Ankara'da özel bir çocuk polikliniğinde parmak ucundan alınan kan ile de değerlerine bakılabileceğini öğrendim ve öyle yaptık.
Çevrenizde özel hastane varsa bunu sorup basit bir şekilde bebeğinizin canı acımadan korkmadan yaptırabilirsiniz
M

Merve Ö. ..

18 Eylül 2025 10:18
Çok teşekkür ederim dönüşünüz icin Gizem Hanım saglik ocağı parmağından alarak baktı ancak 1 yaş kontrolünde olmuyor dedi ve 1 yaşında tombul bebek olmaktan çıkmayacaklar 1 yaş tahlili verilmese sorun olur mu diye merak ediyorum
G

Gizem T.

18 Eylül 2025 10:52
Onu bilemiyorum açıkçası 😊tecrübesi bilgisi olan ebeveynlerimiz umarım bir geri dönüş sağlar🥰
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Eylül 2025 10:57
Bakın damar bulmak ya da bulamamak tamamen o an şans işi bebeğiniz korktuysa panikse daha da bulunmaz olabiliyor. Fakat şunu hatırlatmak isterim senelerce kemoterapi hastası olan hastalarımız oldu ki damar bulmak konusunda en zor hastalardır. Onlarda bile damar bulabiliyorsak çocuğunuza da sağlık personellerine de kendinize de bir şans verin. Bakın kullandığımız enjektörler gerçekten ultra acı veren şeyler değiller. Hepimizin yavrusu en kıymetlisi lakin laf olsun diye kan almıyoruz o nedenle strese girmeden yavrunuzu da korkutmadan omu telkin ederek kan aldırmaya çalışın bir sonraki sefere. Durumunuzu da izah ederseniz size zaten elinden gelen yardımı yapar meslektaşlarım.
M

Merve Ö. ..

18 Eylül 2025 11:00
Laf olsun diye kan alındığını düşünmüyorum böyle bir şey belirtmedim 10 aylik bebek malesef bizim kadar anlayarak sakinleşmiyor benim tercihim aldırmamak olursa sorun yaşar mıyız sonucu nedir diye sormak istedim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

18 Eylül 2025 11:04
O söylemi sizin özelinizde söylemedim, gerekliliğini vurguladım aslında.tabii ki konuşarak sakinleşmeyecektir ama sizin kaygınızın yavrunuza daha fazla geçtiği bir gerçek. :( kan aldırmazsanız kullandığınız demir belki de gereksiz ama siz kullanmak zorunda kalacaksınız. Demir depoları ne durumda bunu göremeyecekler çünkü
M

Merve Ö. ..

18 Eylül 2025 11:07
Anladım çok teşekkür ederim tabiki şans vereceğim ama inanın 5 hemşire baktı bulamadı diğer yöntemde de katı değildim ancak yine bulunamadı o yüzden sonucunu merak ettiğim icin sordum teşekkürler dönüşünüz için
F

Fatma S. ..

18 Eylül 2025 11:16
Kızım 4 aylıkken hastanede yatacak kadar hastalandı damar yolunu 1 saat uğraştılar bulamadılar. En son yenidoğan hemşiresi geldi o ayağından açtı. Sizinki farklı bir durum tabi ama yenidoğan hemşiresi daha küçük bebeklerle ilgilendiği için sanırım daha kolay yapmıştı. Kan tahlili konusunda da eksiklik varsa yerine koymak için yapılması gerekiyor tabi inşallah yaptırabilirsiniz. 🌸
M

Merve Ö. ..

18 Eylül 2025 11:50
Bizim süreçte de hep zorluk oldu yenidogan hemşiresi bakıyor onlar daha iyi anlıyorlar ancak bu sefer çözüm olamadılar umarım iyi atlatırız🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir