Kalp Ameliyatı Sonrası
92 görüntüleme
C
Cansu
26 Ağustos 2025 18:59
Bebeğim 3.5 aylıkken açık kalp ameliyatı oldu, yoğun bakım ve servis süreci toplam 1 ayı geçti ve sürekli yatış halindeydi, şu an evdeyiz 5 aylık oldu ama hala kemikleri iyileşene kadar sırt üstü yatması gerekiyor bu yüzden de boyun kasları güçsüzleşti başını uzun süre tutmuyor ve oturma konusunda da biraz zorlanıyorum. Ek gıdaya da başlayacağım ama henüz dik oturma vs yok. Bunun için biraz beklemeli miyim yoksa fizyoterapi mi düşünmeliyim?
E
Elif S.
26 Ağustos 2025 19:12
kucağınızda başını da destekleyerek oturtmaya devam edin, baş kontrolü iyice gelişecektir.
önceliğimiz kalbi ve onu koruyan toraks kemiklerini korumak; kalp damar doktoru iyileşti/tamamdır demeden ben bu konumdaki bebişi tedaviye almazdım açıkcası.
kol bacak hareketlerinde azalma varsa evde kendiniz tüm eklemleri her yöne hareket ettirebilirsiniz, yok zaten kendisi eski formunu yakaladıysa desteğe ihtiyaç duymuyorsa şimdilik kucakta oturma ile devam edin, baş kontrolü gelmeden de ek gıdaya başlamayın
önceliğimiz kalbi ve onu koruyan toraks kemiklerini korumak; kalp damar doktoru iyileşti/tamamdır demeden ben bu konumdaki bebişi tedaviye almazdım açıkcası.
kol bacak hareketlerinde azalma varsa evde kendiniz tüm eklemleri her yöne hareket ettirebilirsiniz, yok zaten kendisi eski formunu yakaladıysa desteğe ihtiyaç duymuyorsa şimdilik kucakta oturma ile devam edin, baş kontrolü gelmeden de ek gıdaya başlamayın
C
Cansu
26 Ağustos 2025 19:16
Merhaba, genel olarak kollarda bacaklarda hiçbir problem yok, sadece baş tutma ve oturmada henüz tamam değil. Çok teşekkür ederim yardımınız için 🌼
E
Elif S.
26 Ağustos 2025 19:23
rica ettim ne demek, zaten etrafına pek bir meraklı oluyorlar, ev içinde sürekli gezdirin, sağa sola yukarı aşağı bakayım derken boyundaki tüm kasları çalıştıracaktır, oturduğunuz yerde kucağınızdayken karşıdan biri oyuncakları sağa sola yukarı oynatsın, gün içinde sık yaptırmaya çalışın, zamanla yorulma süresi uzayacaktır. eşyalara uzanmaya çalıştıkça arka grup kaslar daha iyiye gider. cansız destekli oturmaya geçersiniz, çok geçmiş olsun 💐
C
Cansu
26 Ağustos 2025 19:24
Dediklerinizi dikkate alacağım, çok teşekkür ederim 💝