Kaka Yapmama
132 görüntüleme
S
Sena S.
4 Kasım 2025 16:31
Bebeğim 4 aylık olacak son iki haftadir kaka yapma süresi uzadı bugün 3 günü geçti çok huzursuzdu kıvranıyor ağlıyordu fitil verdim yaptı bi kere daha vermistim gecen hafta sonra pişman oldum bir hafta yapmaması normal diyorlar her sıkıştığında fitil verirsem ona alışır diye korktum ama rahatlıyor da napsam bilemedim bu durumu yasayan var mı
A
Aycan
4 Kasım 2025 16:37
Uzun süredir bu sorunu yaşıyoruz bir sürü Dr a götürdüm herkes çeşitli şeyler söyledi zaten kafam karışıktı iyice karıştı. 4 günü geçirme fitil ver diyen oldu hayır 4 günde bir fitil verme bağırsak tembelleşir popoda çatlak olur diyen var Osman hoca zeytinyağı kabızlıga etki etmez diyor Dr lar sabah akşam ver dedi ve daha neler neler bir şeyin bi doğrusu tedavisi vardır. Eğer sade anne sütü alıyorsa aşırı huzursuz değilse 10 güne kadar normal 3/4 günde bir kendisi yapıyorsa yerinizde olsam masaj zeytinyağı popoya hafif uyaran ile yapması için çabalardım fitil için çok çeşitli yorum yapıyor doktorlar

Hanife G.
4 Kasım 2025 16:38
Anne sütü alıyorsa bir hafta normal.gaz çıkarıyorsa karnında şişlik sertlik ve kusma yoksa sorun değil demişti hekim bize sizde bi hekime danışıp yol alın isterseniz fitil alışkanlık yapıyo bi süre sonra 🙏
A
Aycan
4 Kasım 2025 16:51
Mesela şu an Osman bey soru Cebap da yanıtlamış sakın bi müdahale de bulunmayın diyor tamam ama benim de kızım 10 gün yapmadı ve mahvoldu çocuk napacagız peki anlayamıyorum hiç
H
Hümeyra T.
4 Kasım 2025 16:57
Doktorum ve Osman hoca fitil vermeyi istemiyor farklı sorunlar oluyormuş; 10 günü geçer katı bir dışkı olursa kabız deriz diyorlar. Biz rota virüsü geçirdik öncesi ishal olduğu için sonrasında bağırsaklar kendini toplayamadı bir süre kaka yapamadı;bağırsak sağlığı için probiyotik başladık, sonrasında düzene girdi. Bir de osman hoca bebekler kaka yapamadığı için değil gaz çıkaramadığı için rahatsız oluyor demişti. Bir doktorla görüşebildiniz mi
N
Nurcan M.
4 Kasım 2025 17:06
Bebeğim bazen 1 haftayı geçiyordu kaka yapmadığı oluyordu. Sadece anne sütü alırken normal bi durum çünkü sadece sıvı alarak bağırsakları ne kadar dolabilir ki zaten. Doktorunuz tavsiyesiyle ilerleyin bence ve ilaç kullanmakta aceleci olmayın
Ş
Şenay T.
4 Kasım 2025 17:44
Benim bebeğimde 17 gün yapmadı poposundan hafif uyaran verdim öyle yaptı 1 haftadır yine yok
B
Büşra K.
4 Kasım 2025 17:50
2 aylık bebeğim bir hafta yapmadı anne sütü+mama besleniyor. Yaparken kıpkırmızı oluyor ağlıyor. Kakası da kabız şeklinde katı oluyor. Napıcam bilmiyorum.
A
Aycan
5 Kasım 2025 06:37
Yani doktorlar önermiyor da benimde anlamadığım sonu nereye kadar gidecek 10 güne kadar normal deniyor ama her benek bunu tolere da edemiyor bana kalırsa .bazen bazı şeyler teorikte mantıklı evet ama çocuğum o halde kıvranırken bilim bana ters etki yapıyor. Zeytinyağı içirdim popoya uyaran olarak verdim masaj yaptım karın popo kendim besleneme dikkat etmeye çalıştım ama yapamayınca yapamıyor . Bir Dr duphalac şurup söyledi günde 3 defa etkiye göre azaltıp artırmamı anlattı ama araştırdım aşırı şekerli olduğu için onada emin olamadım ve ek olarak 4 günü geçerse kaka fitil vereceksin dedi kafam leblebi çorbası şu an