Kaka Yapamama
81 görüntüleme
S
Sitara H.
14 Ekim 2025 12:13
2 ay 8 günlük bebeğim. Doğduğunda ilk 15 gün nromal günde 1 kaç defa kakasını yapardı. Fakat şimdi müdahale olmazsa yapmaz. Anna sütüyle besleniyor. Süt yettiğini düşünüyorum çünki kilosu 5.5 kq. En başlarda suni gıda veriyorduk. Memeyi birakir diye artık vermedim.Doktora söyledik ilaç yazdı, amma işe yaramadı. Fitil ile tuvaletini yapıyor ve kabızlık olduğunu düşünmüyorum ,kakası gayet yumuşak . Sorun ne olabilir acaba???
O
Oya K.
14 Ekim 2025 13:02
Merhabalar
bebekler 6 güne kadar kaka yapmayabilir bu hele ki anne sütü alıyorsa gayet normal bir durum endişe etmenize gerek yok .
bebekler 6 güne kadar kaka yapmayabilir bu hele ki anne sütü alıyorsa gayet normal bir durum endişe etmenize gerek yok .
M
Merve K.
14 Ekim 2025 13:04
Gazı var mı, gazı olan bebek kakayı zor yapar. Bir de infantil diskezi diye bir durum var bebeklerde karın kasları ile anal kasları senkronize edememe durumu yani karın kasları ile ıkınıyo ama anal kaslar ile gevşeyemiyor. Çok normal bir durum benim bebeğimde de oldu kısa bir süre, ıkınırken karın masajı, bisiklet hareketi bir de zeytinyağı ile anal bölgeye çok hafif masaj yapabilirsiniz. Bu durum için boşuna fitil kullanıp barsak tembelliği yapmayın. Söylediğim masajı da sürekli yapmayın çünkü kaka yapmayı öğrenmesi gerekiyor. Suni gıda dediğiniz nedir?
S
Sitara H.
15 Ekim 2025 05:10
Süni gida -mama