Kaka Rengi
171 görüntüleme
S
Sümeyra İ.
19 Ekim 2025 19:30
Bebeğim 3 ay 10 günlük normalde kakası hep hardal rengi ve pütürlü olurdu şimdi bir iki gündür koyu yeşil ve pütürlü. Normal midir rengi? Kaç gün sürerse doktora gitmeliyiz

Gülcan A.
19 Ekim 2025 20:26
Eğer farklı bir koku bebeğim genel durumunda bir değişiklik huzursuzluk vs yoksa yeşil kaka normal kabul ediliyor. Gri ve siyah kaka için doktora gidin ama yeşil kakada endişe etmeyin diye duymuştum. Bebeğim 14 aylık bizde de doğumundan bugüne yeşil kaka dönem dönem oldu. Açıkçası bir sorun yaşamadık. Bebeğinizin genel durumuna göre karar verebilirsiniz doktora.
N
Nur Y. Ö.
19 Ekim 2025 20:27
Benim oğlumun da önceden kaka rengi dediğiniz gibi koyu yeşil ya da açık yeşil falan oluyordu. Hatta 3 aylık olmadan önce bi kere günde 6 kere kaka yaptı, gittikçe renk koyulaştı ve sümüksü oldu. Kendi doktoruna sorduk tlfla ve öyle acile gittik gece. Ama bişeyi yok dediler. Kaka rengi siyah ya da beyaz olmadığı sürece ya da kanlı kaka olmadığı sürece emen bebeklerde normal bu renk ve sayıda kaka dediler. Acilden geri döndük öyle. Bebeğinizde egzama var mı? Bacak arkalarında, kol boğumlarında, yanaklarında?
S
Sümeyra İ.
20 Ekim 2025 05:08
Amerikan pediyatri derneğine göre sarı yeşil tonlarında kaka normal kabul ediliyor ama ben bir tedirgin oldum. Beraberinde farklı hiçbir şey yok o yüzden endişe etmem yersiz ama insan her zaman olan şeyin dışında bir şeyle karşılaşınca ister istemez tedirgin oluyor.
N
Nur Y. Ö.
20 Ekim 2025 05:24
Bence emziriyorsanız normal. Benim bebeğimde sonrasında egzamalar çıktı, dediğim bölgelerde. Egzamalar geçmeyince yumurta, süt ve süt ürünleri tüketmeyeyim, bir deneyeyim dedim. Egzamalar da azaldı kakası da normalleşti. Yani kakanın rengi hardal rengine döndü ve sayısı baya azaldı. Sonra arada süt ürünü tüketince kaka tekrar eskisi gibi oldu. Belki siz de birkaç gündür çok miktarda süt, süt ürünü tüketiyorsanız etkilemiş olabilir. Yani olabilme nedenlerinden biri olabilir.
S
Sümeyra İ.
20 Ekim 2025 09:50
Anladım bir de biraz o şekilde deneyeyim bakayım bir fark var mı diye. Şu an egzama vs yok ama ilerleyen süreçte ne olur bilmiyorum. İnsan bir şey biraz farklılaşsın hemen tedirgin hissediyor
N
Nur Y. Ö.
20 Ekim 2025 19:10
Bence sadece kaka için böyle bir diyet yapmayın. Bebeğinizin o besin değerlerine ihtiyacı var. Oğlumun egzama sorunu da vardı, ben o yüzden yapmıştım. Sizde başka sorunlar çıkarsa doktora danışıp öyle yaparsınız. Umarım başka sorunlar çıkmaz. Ama 3.-4. Ay civarında çıkabiliyor bu egzamalar. Vücuduna dikkat edin. Bazen gözle fark etmeyebilirsiniz. Mesela ben bacaklarına nemlendirici sürerken elime sertlik geldiğinde anlamıştım.
S
Sümeyra İ.
26 Ekim 2025 09:06
Çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım