Kafasını Vuruyor
93 görüntüleme
D
Damla Z.
27 Ekim 2025 19:25
Kızım 14 aylık duvara ya da kapıya sırtını yaslayıp oturdugunda kafasını geriye doğru duvara vuruyor neden böyle yapıyor anlamadım bilgisi olan var mı ?
S
Selin E.
27 Ekim 2025 19:26
Aynısını benimki de yapıyor bir sebep aramayın fazla tepki vermeyince zamanla bırakıyor
D
Damla Z.
27 Ekim 2025 19:29
Bilemiyorum çıkan ses mi hoşuna gidiyor acaba anlayamadım bir türlü

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
29 Ekim 2025 09:12
@Damla Zabun Merhabalar 🌼 Bu davranış, büyük ihtimalle bir ağrı veya öfke nöbetinden ziyade, bebeğinizin kendini yatıştırma, rahatlama veya duyusal ihtiyacını giderme çabasıdır. Genellikle uykuya dalmadan önce, uykudan uyanınca ya da sıkıldığında görülür. Bu durum, bu yaş grubunda sıkça rastlanan ve genellikle 3-4 yaşına kadar kendiliğinden geçen geçici bir durumdur.
A
Asya
30 Ekim 2025 19:00
@Fatma Uygur benim bebegimde 13 aylık erkek mama sandalyesine koyar koymaz kafasını sürekli vuruyor hemen kaldırıyorum bebek arabasındada bır müddet sonra sıkıldığında gene kafasını vuruyor ne yapabilirim lütfen yardımcı olun hele mama sandalyesinde hiç bir şekil de oturmuyor

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
31 Ekim 2025 09:42
@Asya Mama sandalyesinde sıkılıyor mu ? Önünde yiyecek veya uğraş gerektircek bir şey oluncada mı vurmaları devam ediyor