Kafam Karışıyor Bu Ek Gıdadan

132 görüntüleme
A

Aleyna Y. ..

29 Eylül 2025 13:18
Anneler selamm kızım 5 aylik doktor sadece havuç kabak patates elma armut ve yoğurt tadımı verdi şuan bunları tadip 6. Ayınakadar da bunları karıştır ver dedi 20 gün boyunca ayni şeyleri karistirip vermek yerine baska şeyler tattirsam olmaz mi muz tatli patates balkabagi erik vs yani hep bunlar mi yenecek tadim tadim cok uzun sürer bu çocuk ek gidaya gecemez dogru duzgun
Çağla K.

Çağla K.

29 Eylül 2025 13:32
Biz 6 aylıkken başladık. Her gün bir çeşit verdik, doktorumuzun dediği gibi başlarda sadece tadım şeklindeydi. Daha sonra alerjisi olmayan gıdaları karıştırıp verdim, hiç sorun yaşamadım. Ek gıda reddi de olmadı. Özellikle başta nötr tatlı gıdalarla başlamayı tercih ettik ki tatlıya alışıp diğer tatları reddetmesin.Sizin kendi tercihiniz ama her gün farklı olarak sadece bir çeşit vermeye özen gösterin ki alerjisi olursa neyden olduğunu bilin. Ek gıda konusunda acele etmenize gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü bebislerimizin bu dönemde ana besin kaynagı hala anne sütü/mama
A

Aleyna Y. ..

29 Eylül 2025 13:33
Öyle yaptim suan zaten fakat bu tadimlar bitti doktorumuz diyor ki bunlarin dışına çıkma 20 gun daha bunlari ver 20 gun tekrar bunlari yicegine baska birsey tatsin olmaz mı
Çağla K.

Çağla K.

29 Eylül 2025 13:38
Bence doktorunun dediği şekilde gitmek en sağlıklısı canım. Her bebek farklı olduğu için bazen sadece belirli gıdaları öneriyorlar çünkü o sırada bebeğin hazır olmadığı şeyler olabilir. Eğer çok merak edersen ya da için rahat etmezse doktoruna sorup öyle ilerlemen en güvenlisi olur 🌸
A

Aleyna Y. ..

29 Eylül 2025 13:44
Teşekkür ederimm ❤️
F

Feyza N. K.

30 Eylül 2025 09:37
Zaten 5 ay erken bir dönem olduğu ve acele edip yanlış şeylere mama reddi bebekte sindirim sıkıntıları vs gibi yol açmasın diye öyle bir sınırlandırma getirmiş olabilir belki doktorunuz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir