Kafada Şekil Bozukluğu

93 görüntüleme
K

Kübra G.

25 Ekim 2025 12:47
14 aylık oğlum traş oldu ve kafasında şekil bozukluğu olduğunu farkettik bu zamana kadar acaba mı dedim ama bana hep saçmalama yok dediler şimdi ise bariz belli sanki ense kısmına doğru olan yerde bi tarafta şişlik var diğer taraf daha düz böyle bir durum yaşayan var mı çok mu geç kaldık tedavi için lütfen yardım kafayı yemek üzereyim
T

Tuğba B. ..

25 Ekim 2025 12:59
Kafaya kask yapılıyor ama kaçıncı aya kadar bilmiyorum.bir uzmana gösterin içinizde rahat eder
Emel N. G.

Emel N. G.

25 Ekim 2025 13:18
Ankara Bahçelievler’de Cranial tedavi merkezinde ücretsiz ölçüm yapıp sonuca göre sizi yönlendiriyorlar. Daha fazla geç kalmadan görüşmenizi tavsiye ederim. Kafa şekil bozukluklarında zaman çok önemli. Geçmiş olsun.
K

Kübra G.

25 Ekim 2025 17:16
Teşekkür ederim 🙏🏻
S

Sifa D.

26 Ekim 2025 11:27
@Kübra G.merhaba, bozukluk belli bir seviyenin üstündeyse kask tedavisi etkili oluyor. sizi üzmek istemem ancak bılgıldak kapandıysa zaten kask tedavisi de işe yaramıyor bir de açık olsa bile 14. Ayda artık baş çevresi büyüme hızı çok yavaşladığı için etkisi çok sınırlı olacaktır ve tedavi de oldukça uzun sürecektir( şekil bozukluğunda ideal tedavi başlama zamanı 4-6 aydır o dönemde baş çevresi hızlı büyüdüğü için tedavi hızlı etki eder) bunu şundan dolayı yazıyorum, gideceğiniz bir yerde maddi çıkar amaçlı farklı şeyler söyleyerek ikna etmeye çalışmasınlar, durumu gerçekliğiyle bilin diye.
Sağlıkla, afiyetle büyütün 🙏🏻
K

Kübra G.

26 Ekim 2025 14:44
Düşmüştü belki ondandır diye düşünüyorum umarım öyledir bıngıldağı çok erken kapanmıştı 6 ayı bulmamıştır yatış pozisyonu bunda etkili mi bilmem ama dönen bir bebekti bıraktığın gibi kalmazdı küçükken kafam çok takılıyor bir süre daha bekleyip ne yapılabilir bir bakacağım dua eder misiniz lütfen geçsin teşekkür ederim yorum için yp@Sifa D.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir