Kafa Terleme
101 görüntüleme
S
Simayy ..
6 Ocak 2026 20:10
Kızım 9 ay 18 günlük her uyuduğunda kafası terliyor ortam sıcaklı dengede ne çok sıcak ne çok soğuk puf yastık yorgan kulanıyordum ondan sanıp değiştirdim havlu koydum onda da aynı en son düz çarşaf koydum aynı neden öyle oluyor D vitaminiyle alakası var mı acaba eksik diye mi?
A
Ayşe Ş. ..
6 Ocak 2026 20:27
Çok çok yaygın bir durum kafa terlemesi nerde ise termeleyen bebek yok gibi o derece. Doktorumuz bez koyun derini emsin değiştirin dedi bende öyle yapıyorum. Takip ettiğim bir doktorun anketinde görmüştüm. Bir anne normal mi diye sormuştu. Doktorda ne kadar yaygın olduğunu göstermek için soruya bu şekilde anket açmıştı. Yüzlerce anne aynı cevabı verdi. Korkmayın. Ama aşırı ise yine bir doktorunuza gidin.

Ilgım G.
6 Ocak 2026 20:30
Teşekkürler hem soru hem cevap için aynı dertten muzdaripiz ben de ara ara kaygılanıyorum ama sonra artık her şeye de kaygılanmayayım diye bırakıyorum. Çok sık olmasını bilmek açıkçası rahatlattı 🌸

Yasemin K.
6 Ocak 2026 20:33
Neden yastık yorgan kullanıyorsunuz?

Afranur K.
6 Ocak 2026 20:39
Ense terlemesi ile kafa terlemesi farklı durumlar, mesela emzirirken ve yatarken kızımın kafası sular seller oluyor, doktorumuz bunun normal olduğunu enerji harcadığı için kafadan ısı kaybediyor dedi.
Ama ensesi terliyorsa kalın giydiriyorsundur ya da odan çok sıcaktır demişti.
Bir de yastık en azından 1 yaşına kadar önerilmiyor, bebeğinizi düz yatakta yatırmanızı öneririm.
Ama ensesi terliyorsa kalın giydiriyorsundur ya da odan çok sıcaktır demişti.
Bir de yastık en azından 1 yaşına kadar önerilmiyor, bebeğinizi düz yatakta yatırmanızı öneririm.