Kaçta Uyursa Uyusun 8,5 Saat Sonra Uyanma Neden Olur?

143 görüntüleme
Ö

Özge Ü.

8 Kasım 2025 04:58
Merhaba, bebeğim 1 hafta sonra 17 aylık olacak. Gündüz tek uyku yapıyor 2,5-3 saat uyuyor. Nadir de olsa 1,5 saat uyuyor. Akşam 9:00’da uykuya geçiyor. 13:00 de öğlen uykusu. En geç 16:00 da uyanıyor. 9:00 da yattığında nadir de olsa bir kez uyanıyor emerek uykuya dönüyor. Toplamda tam 8 buçuk saat sonra( kaçta yattığı farketmeksizin) uyanıyor ve uykuya geçmekte çok zorlanıyor. Tekrar uyutmak 1,5-2 saatimi alıyor. Mesela bugün 5:30 da uyandı. Her zaman hemen uyutmaya çalışırdım bugün biraz bekleyeyim dedim. 07:45’te uyutabildim. Uyutmayayım desem 5:30 da kalkan bebeği öğlen uykusuna kadar bekletemem. Zaten uyandığında aşırı uykusu oluyor. Hadi öğlen uykusuna erken yatırayım desem akşam uykusunu çok erken yapması gerekecek. Bu sefer de gece 2 de 3 de uyanacak. Bu neden olur bir fikri olan varsa yazsın lütfen. 2 uykuyu da denedim bu arada sonuç hüsran 🥲 2 uyku yaptığı gün gece 12 de kalktı ve 4’ te yattı.
H

Hicran

8 Kasım 2025 07:22
Gündüz uyku süresini az tutarsanız gece daha uzun uyuyacaktır.
Ö

Özge Ü.

8 Kasım 2025 07:24
Gündüz 1,5 saat uyusa da aynı şey oluyor 🫠
Hatice C.

Hatice C.

8 Kasım 2025 07:52
Aktifligi nasıl oyun oynarak koşarak yürüyerek enerji atımı gün içinde dışarı parka çıkarma durumunuz veya bi hava aldırıp eve çıkarmanız bunlarda etkilidir
Ö

Özge Ü.

8 Kasım 2025 10:00
Ev içinde oyunlar oynuyoruz. Her gün öğlen uykusundan önce 1 saat parkta oluyoruz. Akşam uykusundan önce de mutlaka 20-30 dk park olmasa da hava aldırmaya çıkarıyorum. Uykusu olup uykusunun bu kadar bölünmesini anlayabilmiş değilim. 9 da yatıp kesintisiz 8 buçuk saat uyuyor halbuki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir