Kaç Saat Arayla

136 görüntüleme
K

Kübra ..

14 Ekim 2025 11:54
40 günlük bebek kaç saat arayla emzirilmeli? Gün içinde 6-7 saate yakın uyanık kalıyo ve bu sürede meme istiyo veriyorum ama emdikten sonra kusuyo hıçkırırken de sanki süt ağzına kadar geliyo. Fazla mı emziriyorum acaba? Doktorumuz 2,5-3 saatte bir emzirmelisin dedi. Napıcam bilmiyorum.
Ü

Ümran ..

14 Ekim 2025 11:57
Sizi çok iyi anlıyorum çünkü bebeğim de birebir aynı.ben arık su kadar saatte beslensin demiyorum açıkçası.bebeğin kilo alımı iyiyse bir sorunu yoksa gece 5-6 saat uyumasına izin veriyorum.gündüz o isteyince veriyorum sütü zaten acıktıkça ağlıyor sadece atak haftasında sürekli emmek istediği için emzirdikten sonra hemen istemesin diye bazen oyalıyorum oyun oynuyorum veya babasına veriyorum oyalasın diye .emzirdikten sonra yatırmayın hemen biraz dik tutun 10-15 dk.hıçkırırken ağızdan gaz çıkarırken süt gelebiliyor fizyolojik reflü dendi bize.
Ü

Ümran ..

14 Ekim 2025 11:59
Kusma fışkırır tarzda değil ise ve gelen süt kesiği gibiyse reflü deniliyor
K

Kübra ..

14 Ekim 2025 12:03
Kusması dediğiniz gibi süt kesiği kıvamında. Bende reflüden şüphelendim o yüzden buraya yazmak istedim. Sizce her istediğinde emzirmeye devam mı etmeliyim sonrasında dik pozisyonda tutuyorum ama kusması yine oluyo
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

14 Ekim 2025 12:29
40 günlük bebek 3 saat arayla besleyebilirsiniz. 90 gün olduktan sonra gece uyandırıp beslemiyoruz. Bu süreçte emzirdikten sonra muhakkak gazını çıkartın gaz çıkartmadan uyutmayın yatırmayın

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir