Kabızlık
92 görüntüleme
M
Merve ..
16 Ekim 2025 09:51
Bebeğim 6 ay 20 günlük uzun zamandır gaz problemi var son bir aydır falan kaka sorunumuz var kakası sert ve koyu. 9 gün yapamadı huzursuzdu doktor ilaç verdi ama hala aynı devam ediyoruz o 9 günün sonunda lavman yapıldı ama o günden sonra yine yapamadı 5. Gün hala yapamıyor ıkınıyor huzursuz. Gastroenterolojiye de gittik bir şey yok dediler sonuçlar temiz ama gazı var tabi. Ne yapacağımı şaşırdım
M
Mavi A. ..
16 Ekim 2025 10:32
Mama alıyorsa mamasını değiştir sindiremiyordur. Onun için relactaz damla kullan günde bir defa aksam saat 6 gibi doktora sorsan daha iyi olur tabi. Bizim ki öyle yaptı. Gaz içinde sab simplex bu damlayı günde 3 kere 8 damla ama hep aynı saatte vermelisin. Yoksa etkisini göremezsin. Aç veya tok fark etmiyor belini sıvazla yavaş yavaş yapar. Bir kaç gün içinde etkisini muhakkak görürsün. Ve ayaklarına yavaş yavaş masaj yap sıkmadan canını yakmadan. En önemlisi üşütme bebeğini duştan sonra yarım kundak yap ısınsın. Bir kaç günde etkisini gösterir inşallah. Bende çok çektım sadece bunlar iyi geldi bize. Gaz olduğu için kakasını yapamıyor zorlanıyordur.
S
Sifa D.
16 Ekim 2025 11:29
Merhaba, 6. Aya pek gaz sancısı kalmaz aslında mama kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir mi? Değiştirmeyi denediniz mi?
Benim bebeğim de ek gıdaya geçiş sürecinde ağır kabızlık yaşadı öyle ki poposu kanadı yaparken😞biz doktoromuzun önerisiyle şunları yaptık:
Günde bir iki çay kaşığı Hindistan cevizi yağı verdim bence gerçekten etkisi oldu.
Yoğurdunu kayısı gibi lifli meyvelerle karıştırıp verdim.
On gün kadar doktor önerisiyle dulcasoft kullandık, kakasının yumuşaması için çünkü acıyınca bebekler tutmaya başlayıp daha çok kabız oluyorlar önce acıyı unutmaları lazım demişti doktorumuz.
Sağlıkla büyüsünler 🙏🏻
Benim bebeğim de ek gıdaya geçiş sürecinde ağır kabızlık yaşadı öyle ki poposu kanadı yaparken😞biz doktoromuzun önerisiyle şunları yaptık:
Günde bir iki çay kaşığı Hindistan cevizi yağı verdim bence gerçekten etkisi oldu.
Yoğurdunu kayısı gibi lifli meyvelerle karıştırıp verdim.
On gün kadar doktor önerisiyle dulcasoft kullandık, kakasının yumuşaması için çünkü acıyınca bebekler tutmaya başlayıp daha çok kabız oluyorlar önce acıyı unutmaları lazım demişti doktorumuz.
Sağlıkla büyüsünler 🙏🏻
M
Merve ..
16 Ekim 2025 11:43
Mama kullanmıyoruz ilk günden beri anne sütü. Ek gıdaya geçince böyle oldu desek zaten yediği çok az ve kabızlık başlayınca armut yoğurt gibi şeylere ağırlık verdik ksbız yapıcı şeyler de yemiyor
M
Merve ..
16 Ekim 2025 11:44
Doktor gaz damlası (vicol) bagırsak düzenleyici tribudat verdi iki haftadır kullanıyoruz ama tık yok
M
Merve ..
16 Ekim 2025 11:46
Başka doktora götürdüm altı ayını geçtiği için sütünüz yetmiyor olabilir sıvı azlığından oluyor olabilir dedi mama öneriyoruz altı aydan sonra dedi daha çok kabız olur diye korkuyorum
S
Sifa D.
16 Ekim 2025 20:41
Merhaba,doktorunuza sorarak gaz damlasını değiştirebilirsiniz ancak dediğim gibi 6. Ayda gaz baya nadir devam eder, altında başka bir sebep var mı değerlendirmek gerekir.
Ek gıdada ben de aynısını düşünmüştüm zaten kabız olacak kadar yemiyor diye ama miktardan ziyade vücuda yeni besinlerin girmesi ve onlara uyum sağlamakla ilgiliymiş biraz da. Biz yukarıda bahsettiğim geçiş sürecinde bir de bir ay süre ile symbiosis bifidrop kullanmıştık, bağırdak florasını zenginleştirip sindirimi kolaylaştırmak için.
Sütünüzün yetip yetmediği gazdan değil çıkan kirli bez sayısından ve kilo alımından anlaşılır, bunlar normalse ben süt azlığı olduğunu sanmıyorum ama velev ki sütünüz az ve mama gerekiyor, korkmayın.
Bebeğim bebeğim de sadece Anne sütü alırken daha fazla kabızlık çekiyordu sonra sütüm azalınca mama da almaya başlayınca düzelmişti işte ta ki ek gıdaya kadar. Biz doktor tavsiyesi ile Sma comfort kullanmıştık ( ben sonra belki daha fazla içer diye nereydese her markayı tek tek denedim) sindirim konuşunda gerçekten de en etkili olan oldu benim bebeğim için. Sağlıkla büyütün 🙏🏻
Ek gıdada ben de aynısını düşünmüştüm zaten kabız olacak kadar yemiyor diye ama miktardan ziyade vücuda yeni besinlerin girmesi ve onlara uyum sağlamakla ilgiliymiş biraz da. Biz yukarıda bahsettiğim geçiş sürecinde bir de bir ay süre ile symbiosis bifidrop kullanmıştık, bağırdak florasını zenginleştirip sindirimi kolaylaştırmak için.
Sütünüzün yetip yetmediği gazdan değil çıkan kirli bez sayısından ve kilo alımından anlaşılır, bunlar normalse ben süt azlığı olduğunu sanmıyorum ama velev ki sütünüz az ve mama gerekiyor, korkmayın.
Bebeğim bebeğim de sadece Anne sütü alırken daha fazla kabızlık çekiyordu sonra sütüm azalınca mama da almaya başlayınca düzelmişti işte ta ki ek gıdaya kadar. Biz doktor tavsiyesi ile Sma comfort kullanmıştık ( ben sonra belki daha fazla içer diye nereydese her markayı tek tek denedim) sindirim konuşunda gerçekten de en etkili olan oldu benim bebeğim için. Sağlıkla büyütün 🙏🏻