Kabız Bebek
118 görüntüleme
S
Seda B.
23 Ekim 2025 17:33
Merhaba sevgili anneler,
7 aylık bebeğim var.Malum ek gıda sürecindeyiz.kabız olan bebeğiniz için neler yaptınız. Kaç güne geçti
7 aylık bebeğim var.Malum ek gıda sürecindeyiz.kabız olan bebeğiniz için neler yaptınız. Kaç güne geçti
C
Ceyda U. ..
23 Ekim 2025 17:34
Hindistan cevizi yağı veriyorum etkisi oluyor
S
Seda B.
23 Ekim 2025 17:41
@Ceyda U. Ne kadar ve nasıl veriyorsunuz. Yani meyve püresine filan mı koyuyorsunuz
S
Safiye Ş. ..
23 Ekim 2025 17:57
Bende kayisi puresi yapip verdim

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
23 Ekim 2025 18:25
Ben incir, yoğurt ve şeftali denettim önce üçer gün. Sonra bunları püre yapıp veriyorum hergün mutlaka. Bazen başka meyvelerde ekliyorum, hep aynı şeyi yiyormuş gibi hissetmesin diye. Kabız oluyor arada ama max 2gün sürüyor. Bir de bal kabağı da lifli olduğu için kabızlığa iyi geliyor. Mümkün oldukça lifli gıdalardan her gün veriyorum kısacası.
İ
İ.E.
23 Ekim 2025 18:47
Kabak bal kabagi brokoli havuc lifli sebzelerdir. Patates bir sure vermeyin. 7 aylik tahillara gecmis olabilirsiniz o zaman pirinc vermeyin, yulaf liflidir verilebilir. Armut kayisi murdum erigi liflidir. Ozellikle murdum erigi ve kayisi ara ogun veriyorsaniz eksik etmeyin. Kayisi kurusunu islatip ta bu mevsimde kullanabilirsiniz. Yogurt kefir iyi gelir probiyotik damla yardimci olur. Ve bol sivi almali. Bir onerim de muhtemelen ek gidayi fazla verdiyseniz kabizlik yasiyor olabilir biraz azaltin.
C
Ceyda U. ..
23 Ekim 2025 21:19
@Seda B. Sizin aylarınızda günlük bir çay kaşığı kadar kabızlığı düzelene kadar veriyordum düzelince iki üç günde bir şeklinde ilerliyordum direkt çay kaşığıyla yediriyordum tadı güzel zaten
siz verecekseniz önce alerji durumu açısından gözlemlersiniz
siz verecekseniz önce alerji durumu açısından gözlemlersiniz