İtp Hastalığı

87 görüntüleme
S

Sümeyye ..

22 Ağustos 2025 16:12
Bir buçuk aylık yeğenim, prematüre doğdu. Kanında enfeksiyon yüksek ve plt değeri düşük İdiyopatik trombositopenik purpura (İTP) hastalığından süpheleniyorlar. Bu hastalık başından geçen var mı? Süreç nasıl devam etti, iyileşti mi?
E

Ezgi E.

22 Ağustos 2025 17:57
Merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle. Ben itp hastasıyım. Ege üniversitesi hematoloji bölümünde tedavi oldum. Ergenlikte başladı..adet kanamalarım durmazdı, hastanelik oldum iki kez kan kaybından. Son tedavi olduğumda 27 yaşımdaydım. Damar yolu ile ilaç aldım. O zamandan beri 10 yıl geçti çok şükür trombosit değerlerim normal çıkıyor. Doktorum Prof. Dr. Ayhan Dönmez, İzmir'de. Mabthera diye bir ilaçla tedavi ettiler beni. İlacın hiçbir yan etkisi olmuyor.
S

Sümeyye ..

22 Ağustos 2025 18:14
Merhaba çok teşekkür ederim. Crp wbc ve plt değerleriniz ilk zamanlar nasıldı? Bizim şu an problemimiz bu kan değerleri.
E

Ezgi E.

22 Ağustos 2025 18:19
Çok düşüktü. 5bine düşmüştü. Zaten direkt yatırdılar, kan verdiler. Baygınlık geçirmiştim. Doktorlar kolu kesilse bu kadar kan kaybı yaşar demişlerdi. Adet kanamam durmadığı için.
S

Sümeyye ..

22 Ağustos 2025 18:31
Anladım teşekkür ederim yardımınız için, size de geçmiş olsun şifa dilerim.
E

Elif S.

24 Ağustos 2025 09:28
çok geçmiş olsun 🙏 öğrenciliğimden hatırladığım kadarıyla itp'de her hastaya tedavi vermiyoruz, kanama varsa müdahale gerekiyor veya plt değeri önemli. 30.000altına düşmüşse tedavi veriyoruz. tedavide kortizon kullanılıyor ilk olarak. ama bunlar sadece erişkin hastada mı böyle? yenidoğan bebeğe yaklaşım farklı olur mu tam olarak bilemiyorum 🤔 çok çok geçmiş olsun, tedavisiz takiple atlatırsınız umarım🙏
S

Sümeyye ..

25 Ağustos 2025 07:39
Elif hanım çok teşekkür ederiz. Şu an bir sürü test yapılıyor, hastalığının ne olduğunu bulmaya çalışıyorlar. İnşallah dediğiniz gibi takiple atlatırız, çok sağolun🌼

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir