İşe Başlama Süreci

135 görüntüleme
T

Tuğba P.

16 Ekim 2025 18:50
Bebeğim 5ay15günlük iken işe döneceğim. Ancak ayrı kalma fikrini bir türlü kafamda oturtamıyorum. Annanesi bakacak bizim evimizde ama bilemiyorum çalışmasam da kendi alanım olacağını hiç düşünmüyorum. Ve tabiki ekonomik olarak her şeyden kırsmamız gerekiyor. Yaşayanlardan duygularını yazmalarını bekliyorum.
Z

Zeynep E.

16 Ekim 2025 19:05
Çok erken bir dönem maalesef keşke ülke şartlarımız daha farklı seçenekler sunsa bizlere
Ben geri dönmedim 10 aylık şu an bebeğim bilmiyorum ayrı yapamazdım benim kararım işe dönmemekten yana oldu
H

Hatice B. K. ..

16 Ekim 2025 19:13
3.5 aylıkken işe başladım o ana kadar hiç ayrılmak istemedim zorunda olmadıkça bebeğimi başkalarına bırakmadım sanki benden başkası iyi bakamazmış gibi geliyordu. Şuan işe başlayalı bir ay oluyor ve dedim ki ben hata etmişim kendime ait alanım olmaması beni tamamen paronayak biri yapmıştı. Hasta mı acaba iyi bakamıyor muyum nasıl iyi bakarım sürekli bunları düşünerek geçiyordu günlerim. Gazlı da bir bebeğim var zor yani bakımı ama sadece kendim bakmam gerekiyor gibi hissettim hep. İşe başlayınca anladım kendimi çok yıpratmışım bu konuda. Bu arada benim de kendi annem bakıyor ve ben işe başlamadan önce de yanımızdaydı hep yardımcı olmaya çalıştı ama bir şekilde ben kendime yüklenmeye çalıştığım için de olabilir bilmiyorum ama benden başkasında durmazdı zamanla işe başlayacağım için alıştırmak istedik sonra sonra anladım ben kendime yüklenmişim. Tabi ki işten geldiğimde bebeğimi bıraktım diye ister istemez vicdan yapıyorum ama inanın bana da çok iyi geldi. İş için dışarı çıkmak yaradı ve sosyalleşmeye başladıkça anneliğm daha keyifli hale geldi daha sabırlı ve tahammüllü olduğumu hissediyorum. Biz kendimize iyi baktıkça bebeklerimize de inanın daha iyi bakarız.
Fatma T. .

Fatma T. ..

Uzm. Hemşire

16 Ekim 2025 19:30
Merhaba bende aynıdonemde ise basliycam aynı zor fikirlerle uğraşıyorum ama Hatice hanıma da katılıyorum sağlıksız düşünmeye başladım işe başlamam mentalime iyi gelicek. Umarım bebeklerimizde iyi olur. Tecrübeli annelerin dediğine göre büyüdükçe bırakmak daha zormuş o yüzden ertelemek istemedim
Çağla

Çağla

16 Ekim 2025 19:41
Bende aynı dönemde ve şartlarda işe başladım ekimın basında annembızım evımızde bakıyor,öğle molasında gelıyorum ve süt izni kullanıyorum suanlık bir sorun olmadı çok şükür.tabıkı her bebege en ıyı annesi bakar ama malesef ekonomık şartlr annelerın evde oturmasını desteklemiyor yanı zmanla alışacagız ..
B

Büşra A.

16 Ekim 2025 20:08
Ben de aynı tedirginlikle işe başladım ama inanın o kadar iyi geliyor ki insana eskiye dönmek işe severek gidiyorum çocuğum da kolayca alıştı bu düzene
G

Gözde D.

7 Kasım 2025 14:05
Aynı ayda bende işe başladım, çok zor oldu çünkü bebeğim biberon almıyor ve 5 aylık olduğu için ek gıdaya da başlayamadık, suan acaba doyuyor mu doymuyor mu onun telaşı ile 1 haftadır işe gidip geliyorum . Sürekli evdekileri takip ediyorum acaba ne kadar cc süt içti ne kadar uyudu. (Bu arada kaşık Biberon ile besleniyor ama 60-90 cc alıyor, bu da bir öğün için sizce az mı?) annelik delilik, kesinlikle sürekli birlikte oldugumuzda acaba iyi bakıyor muyum diye düşünüyorsun , şimdi iş hayatımı da özlemişim aslında çok iyi geldi sosyalleşmek. Eve dönünce 1 2 gün de kızım trip attı ama o da alışacak :) herkes için hayırlısı olsun yeterki sağlıklı olsunlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir