İşe Başlama/ Biberon Reddi
122 görüntüleme
G
Gözde D.
27 Ekim 2025 09:01
5 aylık bebeğim ve işe başlayacağım, anne sütünden başka biberon ve emzik almıyor, kaşıkla beslenmeyi formül mama ile denedik içiyor ancak formül mama çok sıvı ve dökülmesi de besleme süresi de fazla oluyor
Bu nedenle pirinç unu ile bir mama hazırlasak içine de sağılmış anne sütü eklesek olur mu? Hazırladığımız bu mama 1 öğün için yeterli ve doyurucu olur mu?
12 saat kadar anne sütü ememeyecek ve yaklaşık 3-4 kez bu şekilde beslenmesi gerekecek
Bu nedenle pirinç unu ile bir mama hazırlasak içine de sağılmış anne sütü eklesek olur mu? Hazırladığımız bu mama 1 öğün için yeterli ve doyurucu olur mu?
12 saat kadar anne sütü ememeyecek ve yaklaşık 3-4 kez bu şekilde beslenmesi gerekecek

Burcu ..
27 Ekim 2025 09:29
Sütü sağin bırakın eve şırınga ile verin kim bakacaksa
E
Ezgi Ç. V.
27 Ekim 2025 09:33
Merhaba beslenme kaşıkları deneyebilirsiniz. Biberona da hazırlık olur, benimki öyle geçti biberona, kolay gelsin
G
Gözde D.
27 Ekim 2025 09:38
Kaşıkla verdiğimizde formül mamayı içiyor, belki biberona da alışır yokluğumda ama ilk gün aç kalacak korkusu var :(
Ç
Çilem E.
27 Ekim 2025 09:41
Bende aynı durumdayım nasıl yapıcam bilmiyorum enjektör bile zorla alıyor ilaç verirken
M
Merve K.
27 Ekim 2025 10:00
Gözde hanım merhaba, biraz zor olur ama bence bir süre daha enjektörle vs vermeye çalışın. Sonrada yavaş yavaş ek gıdaya geçersiniz.
Pirinç unu ile ilgili de şunu söyleyebilirim glisemik indeksi yüksek bir un, kan şekerini hızlı yükseltip düşürüyor. Tabi ki kullanın ama bence sürekli onu vermeyin.bu dönemde en güzel unlar yulaf ve karabugday besleyiciliği yüksekl, glutensiz, hemde tok tutucu.
Birde şunu da yazmak istiyorum. Anne sütünü ısıtmayın, örneğin su ile muhallebiyi pişirin bir süre bekleyin ılık hale gelsin, daha sonra anne sütünü ekleyin. Anne sütünde canlı hücreler, enzimler, antikorlar var, yüksek ısıda bozulurlar.
Pirinç unu ile ilgili de şunu söyleyebilirim glisemik indeksi yüksek bir un, kan şekerini hızlı yükseltip düşürüyor. Tabi ki kullanın ama bence sürekli onu vermeyin.bu dönemde en güzel unlar yulaf ve karabugday besleyiciliği yüksekl, glutensiz, hemde tok tutucu.
Birde şunu da yazmak istiyorum. Anne sütünü ısıtmayın, örneğin su ile muhallebiyi pişirin bir süre bekleyin ılık hale gelsin, daha sonra anne sütünü ekleyin. Anne sütünde canlı hücreler, enzimler, antikorlar var, yüksek ısıda bozulurlar.
G
Gözde D.
27 Ekim 2025 10:03
Çok teşekkür ederim 🙏🏻
B
Büşra T.
27 Ekim 2025 10:20
Anne,sütunu başka gıdalarla karıstırmak doğru degıl doktorlar onermıyor

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
28 Ekim 2025 10:41
Gözde Demir hanım bebek ya anne sütü ile ya da mama ile beslenmeli bu dönemde kesinlikle pirinç unu önermiyoruz. İşe başladığınız için biberon vermek zorunda değilsiniz ama kaşıkla ya da kaşık biberonla beslediğiniz zamanda beslenme çok uzun sürer bunuda bebek reddeder biberon verirseniz memeyi reddeder burada da bazı yöntemler ile başka alternatif beslenme yöntemi deniyoruz ve uyguluyoruz destek ve bilgi almak isterseniz yardımcı olurum 05060389958 Numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz işe başlama hazırlığı başlığı adı altında yardımcı oluyorum.
G
Gözde D.
30 Ekim 2025 07:19
Esenay hanım biberonu almıyor ki zaten memeyi neden reddetsin 🙂 başka alternatif beslenme yönetimi ne olabilir , meme yokken Biberon veya kaşıkla beslenecektir. Benzer durumum başka annelerin de başına geldi mi nasıl bu durum ile baş ettiler bunu merak ettiğim için yazmıştım, sizin mesajınız oldukça kafa karıştırıcı ve iş, çıkar odaklı:) teşekkürler