İşe Başlama
77 görüntüleme
K
Kübra G.
8 Kasım 2025 20:22
Oğlum 15 aylık olduğunda işe başlamayı düşünüyorum ama ondan ayrılmak da istemiyorum sanki annem kaynanam oğluma benim gibi bakmazlar gibi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım bu süreci yaşayan var mı ? 2 yaşına kadar ücretsiz izinde devam mı etmeliyim yoksa bir gün zaten başlayacağım işe diyip şimdi mi başlamalıyım ?
E
Emel
8 Kasım 2025 20:29
Al benden de o kadar calısma hayatını o kadar cok ozledim ki ama anneanne babanne elinde de ister istemez sımaracak sanki gerekli sınırları koyamayacaklarmıs gibi geliyor 3-4 yas arası krese vermek daha saglıklı gibi
D
Deniz B. A.
8 Kasım 2025 21:00
Ben mayıs ayında doğum yaptım ve Eylül ayında işe başladım. Çalışma saatlerimi ona göre ayarladık. Tabi çalıştığım kurum da bu konuda çok anlayışlı davrandı. Öğretmen olduğum için daha esnek bir program oluşturuldu ve psikolojik açıdan iyi ki başlamışım dedim. Bu arada emziriyorum. Süt sağıp anneme bıraktım. Ben gelene kadar 1 öğün besleniyor oğlum. Zaten katı gıda da başladık eve geldiğimde yine emziriyorum. Bazen mama ile destekliyoruz. Kendinize zaman ayırmak istiyorsanız inanın çalışmak iyi geliyor. Biz iyi olursak çocuklarımız da iyi olur 🌼
K
Kübra G.
9 Kasım 2025 05:56
@Emel 2 yaşında en geç başlamam gerekiyor ve o zaman da annem kaynanam bakmak zorunda her halükarda onlar bakacak kreş yaşına gelene kadar sınırları çiğneme potansiyeli var ikisinde de çok netim aslında ama onlar pek oralı olmuyor gibi
K
Kübra G.
9 Kasım 2025 06:00
@Deniz Babayiğit Akgül benim iş yerim ve işim biraz sıkıntılı sene de 20 gün iznim var onun haricinde iznim yok evime 45 dk uzaklıkta sabah 7 de evden çıkıp akşam 6 da anca evde olurum o da araçla gider gelirsem bu zorlukları düşününce başlamak istemiyorum ancak artık çalışmayı özledim tabiki çocuğumla vakit geçirmeyi de istiyorum ama psikolojik açıdan bana iyi geleceğini düşünüyorum ama bilmiyorum kafam aşırı karışık
D
Deniz B. A.
9 Kasım 2025 06:33
Destek aldığınız kişilerle net iletişim kurabilirseniz içiniz biraz olsun rahatlayabilir ancak sizi de anlıyorum. Şöyle ki bebeklerimiz doğduğu andan itibaren etrafımızdaki insanları idare etmek, kırmamak için çaba sarf etmek bunun yanında kendi duygu durumumuzu kontrol altına almak, yaşam koşullarımızı düzenlemek derken kaç parçaya bölüneceğimizi şaşırıyoruz. Ben haftada 3 gün yarım gün çalışıyorum. Çalıştığım okul ve evim arasında 50 km yol var. Kendi aracımla gidip geliyorum. Sabah 7’de evden çıkıyorum öğlen 1’de evde oluyorum. O yüzden size göre daha iyi bir çalışma programım var anladığım kadarıyla. Önce kurumum ile görüştüm süt iznimi ayarladık. Sonra da annemi alıp karşıma konuştum. Annem de haftanın 3 günü yarım gün altından kalkabilirim deyince başladım çalışmaya. Kuralları ben belirledim tabi annem de sağ olsun her ricamı kırmadan yerine getiriyor. Oğlum konusunda kendimden çok anneme güveniyorum açıkçası. Umarım en kısa zamanda hem kendiniz hem de evladınız için en doğru çözüm yolunu bulabilirsiniz. Evet evlatlarımız çok kıymetli ama biz de değerliyiz ve bir noktada kaldığımız yerden devam etmek, eski rutinlerimize dönmek sadece bizim için değil evlatlarımız için de olumlu sonuçlar getirecek 🌼
K
Kübra G.
9 Kasım 2025 07:11
Çok teşekkür ederim @Deniz Babayiğit Akgül 🙏🏻🌸