İşe Başlama

140 görüntüleme
Büşra B.

Büşra B.

21 Ağustos 2025 05:07
Merhabalar herkese. Bebeğin 7-8 ay civarlarındayken işe başlama ihtimalim var. Bebeğin ayrılık kaygısı vs çektiği bir dönem olduğunu duymuştum şuan bebeğim 3 aylık. O dönemde böyle bişi yaşamam sıkıntınolır mu ya da başlamadan önce yapmam gerekenler neler nasıl bir yol izlemeliyim varsa fikriniz çok memnun olurum.
F

Fatma

21 Ağustos 2025 05:21
Selam arkadaşım seni anlıyorum yakın zamanda aynı durumu yaşadım 9 aylıktı bebeğim işe başladığımda ayrılık kaygısı durumunu çok yaşamadık aslında çünkü ilk başta anlamıyorlar ne olduğunu şaşkınlık oluyor burada tabi bakıcı olarak bırakacağın kişi de çok önemli bebeğim onunla bağı varsa çok daha iyi olacaktır ama sana tavsiyem anlamaz diye düşünme ve ona sürekli anlat ben 1 ay kala başlamıştım hergün ben işe gidicem sen babanenle kalacaksın akşam olacak gelicem hemen falan diye sürekli anlat inan anlıyorlar
F

Fatma

21 Ağustos 2025 05:23
Sonra 10 ayda başladı ayrılık kaygısı sabahları bırakırken ağlamaya falan başladı yine anlattım hep konuştum 1 ay kadar sürdü geçti çocuğun güven duyması önmeli burda gittiğin ve geldiğin özellikle eve geldiğin saat aynı olmalı eğer geçerse huzursuzlaşıyorlar şu an eminim kara kara düşünüyorsun nasıl bırakırım nasıl giderim diye bende öyleydim çok aşırı zor geldi ama bu düzene de alışıyor insan yorucu sadece ama bebek de alışıyor zamanla korkma yine sormak istediğin ne varda cevaplarım elimden geldiğince
Büşra B.

Büşra B.

21 Ağustos 2025 05:36
Çok teşekkür ederim evet kara kara düşünüyorum cidden çalışsak olmuyor çalışmasak olmuyor ama annemle bağını güçlendirip bırakabilirim sanırım yavaş yavaş alışır
S

Sümeyye S.

4 Ekim 2025 11:34
Fatma Hanım, merhaba. Ben de bebeğim 9 aylık olduğunda işe başlayacağım. Anneannesiyle babaannesi destek olacak bakımına. Haftada 4-5 gün şeklinde, 10-12 saat çalışacağım. Emerek uyuyor, bu ay içinde inşallah meme/uyku ilişkisini değiştirebilirsek uyku konusunun en azından daha kolay olacağını düşünüyoruz. Siz neler yapmıştınız diye ben bir şeyler sormak istiyordum. Ben hiç süt sağımı yapıp saklamadım, biberon/emzikte kullanmadık. Anne sütünü ben yokken nasıl vereceklerini düşünüyordum meme reddi yaşamamak adına da zaten 9 aylık bir bebek anne memesinin farkında olurmuş bu yüzden zorlanmazmışız biberon vs. ile. Onun dışında meme arıyor mu gün içinde siz işteyken en çok hangi konuda zorlandınız mesela nelere dikkat etmek lazım? Osman Bey’in iş simülasyonu videosunu izledim onu uygulamayı düşünüyoruz yavaş yavaş. Zahmet olmazsa deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Büşra Hanım’ın biraz daha vakti varmış. 😊 Sağlıkla büyüsünler.
F

Fatma

9 Ekim 2025 06:35
Sümeyye hanım selamlar
Ya kusura bakmayın ben gördüm mesajınızı ama yazmayı unuttum 🥹 sırayla cevaplayayım sorularınızı hemen , benimde oğlum meme ile uyuyordu ben işe başlayana kadar en büyük korkum o oldu emmeden nasıl uyuyacak diye ama korkma çabuk alışıyorbebekler 10 gün içinde babanesinin ayakta sallayarak uyutmasına adapte oldu ama ben varsam yine meme mesela ben ayakta sallayıp uyutamam hala daha onu ayırt ediyor bebişler 😇 biberon emzik bende de yok kullanmadık emzik kabul etmedi hiç, süt bende sağmadım öyle stok yok zaten evdeydim emiyordu işe başlayınca da 13 ayı doldurana kadar gündüz işteyken sağdım ertesi gün içti bi süre sonra içmemeye başladı yemek de yediği için gerek olmadı sanırım kestim bende sağmayı hatta sütüme zarar gelir mi diye korktum ama yok yani etkisi olmadı hiç oğlum da hala emiyor benim yaptığım gibi yapabilirsin en azından yaşı geçene kadar ama önce dene eğer içerse yap içmezse gerek yok içmiyor diye de üzülme yani ek gıda var kapatıyor arayı🤞🏻 ben sütü aventin alıştırma suluğu varya onunla verdim su içmeye de onla alıştı normal biberon almadı onu aldı sende deneyebilirsin onu. İlk işe başladığım zamanlarda uyku esnalarında arandı memeyi ama aşırı kriz olmadı 20 gün kadar sürüyor yemi düzene adapte olmaları inan bizden çok daha kolay alışıyor onlar. Benim sana tavsiyem anlat ona anlamaz deme küçükler falan ama yerleşiyor kafalarına gerçekten ben sürekli anlattım işe gideceğimi bahanesiyle kalacağını falan böyle Hergün Hergün anlattım ilk zamanlar algılayamadı durumu yavrum sonra idrak etti ama çabuk alıştı bu birazda bakım verenle alakalı bişey sevgi ilgi şevkat görmesi çok önemli Buda etkiliyor o yönden babanesi iyki var diyorum hep hatta bazen benden bile iyi baktığını düşünüyorum😬 ben çokstres olmuştum uykularım kaçmıştı ama sen olma gerçekten ilk zaman zor geliyor sonra yeni düzene alışıyor insan hatta sana çok iyi gelecek işe başlamak bunu şimdi anlamazsın ama başlayınca anlayacaksın 😃 atladığım bişey varsa yaz bana tekrar 🥰

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir