İşaret Parmağını Kullanmıyor

144 görüntüleme
K

Kübra

27 Ağustos 2025 08:31
20 aylık oğlum bişey isteğinde veya bişeyi göstermek istediğinde parmağını kullanmak yerine benim veya babasının veya aileden birinin parmağını kullanıyor. Oyun kartlarındaki hayvanları kendi parmağını kullanıp göstermiyor yanındakinin parmağını tutup gösteriyor. Parmagini sürekli ağzımıza bırakıyor. Anlamlı kelimesi yok hala babıldama da de de ba ba te te dur gel gibi kelimeler kullanıyor ekranı 4 aydır sadece yemek yedirirken veriyorum
F

Feyza E.

27 Ağustos 2025 09:05
Merhabalar özel eğitim öğretmeniyim, karşı tarafın parmağını tutup gösterdiği zaman hemen kendi parmağını kullanmasını sağlayın lütfen bedenini tanımasına kullanmasına fırsat sunun, beden farkındalığı oluşturun. 20 aylık bebekte -baba -dede -gel gibi 10-15 kelime olması ve kısa 2 kelimelik cümle kurması beklenir -anne ver vb gibi. Ancak her çocuğun gelişimi kendine özeldir ve farklıdır, sürekli iletişim halinde olun bebeğinizle dil gelişimini önemli ölçüde etkileyecektir. Ekranı lütfen hiç kullanmamaya gayret gösterin, ekranda sürekli bir şeyler değişiyor ve çocuk kendi çevresinde de bunu istiyor biz farkında değiliz belki ama zemin değişiyor, sesler, görüntü değişiyor çocuk çevresinde böyle bir değişiklik olmadığını farkedince ne yazıkki konuşmaya bir şeyler yapmaya gayret etmiyor ve ilerleyen dönemdede dikkat eksikliği yaşamasına neden oluyor.
K

Kübra

27 Ağustos 2025 09:16
Akranlarıyla çok az oynuyor asosyallık var genelde kucak istiyor akşam dışarı çıkardığımızda gölgesini kovalıyor. Anne babayla evde halka oyunu oymuyor. 15 aylığa kadar oyuncaklarıyla oynuyordu şuan oyuncaklarıyla oynaması azaldı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir