İlk Tadım
160 görüntüleme
İ
İrem
4 Kasım 2025 12:07
Bebeğim 4 ay 24 günlük. Bugün kontrolümüz vardı doktorumuz tadıma başlayabilirsiniz dedi. İnsan yine de endişeleniyor; buharda havuç haşlayıp ezip küçük mama kaşığı ile vermeyi düşünüyorum. Tavsiyesi olan annelerimiz var mıdır?
S
Sanem ..
4 Kasım 2025 12:41
Merhaba bizde 6 aylık oluyoruz bu hafta. Bugün kontrolümüz vardı. Havuç papates kabak yogurt seklınde tadımlara başlayıp gün içinde bir tadım öğünü bir öğün saati şeklinde uygulamamızı istedi.
K
Kübra Y.
4 Kasım 2025 12:48
Bizde 4 aylık başladık. Yaza denk geldiği için biz meyve yedik ilk. Ama sebzeleri de yiyor şuan. Ben ilk tadımları yaparken 3 gün kuralı ile gittim özellikle alerjik besinlerde. Diğerlerinde 3 gün kuralı yapmadım.
A
Ayşe Ş. ..
4 Kasım 2025 12:58
Bizde 4 ayın sonunda başladık. Bir gün meyve bir gün sebze karışık gidiyoruz. Hep meyve verirsen sebzeler tatsız gelir dedi doktor. Ama yoğurt patates deneyin önce ilk havuç bizde alerji yaptı. Ben alerji riski yüksek olanları hafta sonları eşim evde iken deniyorum. Yumurta yada kuru yemiş gibi şeyleri ne olur ne olmaz birşey olursa diye. Birde tadımdan sonra mutlaka kaynanmis su veriyorum. Bu ara içine az zeytin yağ koymaya başladım çünkü kabız olma ihtimalide var. Araştırdığım kadarı ile ek gıdaya başlarken kabızlık çok oluyormuş. Osman hoca çatalla ezin diyor. Herşeyi az su koyup haşlayıp sonra suyu ile birlikte çatalla eziyorum. Sabah akşam emzirdikten yarım saat bir saat sonra biz yemek yerken veriyorum. Biz yerken daha iyi tadiyor.
İ
İrem
4 Kasım 2025 13:32
Harikasınız çok teşekkürler rahatladım :) peki suyu içme suyunu yine de kaynatıp bekleyip mi veriyoruz
A
Ayşe Ş. ..
4 Kasım 2025 13:36
Ya hazır su güvenilir. En garantili içme suyu kaynatmak. Demlikte kalan suyu soğuyunca başka yere alıp dinlendiriyorum sonrada bebeğime cam şişe aldım ona dolduruyorum. Herşeyini o sudan yapıyorum. Meyvelerini falan onunla yıkıyorum mesela.
İ
İrem
4 Kasım 2025 14:24
Teşekkürler Ayşe Hanımcığım 🙏🏻
M
Melike M.
5 Kasım 2025 05:23
Ben ilk yoğurt verdim 3 gün.Sonra 3 er gün ile patates havuç kabak vs.Verdim meyveleri sebzelerden sonra verdim.İlk olarak sebze tadımlarını bitirdim.Suyunu bende kaynatarak veriyorum.
İ
İrem
5 Kasım 2025 09:47
Çok teşekkürler Melike Hanım 🙏🏻
M
Merve A.
6 Kasım 2025 11:46
Peki emzirme ve ek gıda nasıl oluyor

Ümran A.
6 Kasım 2025 12:03
Bizim doktorumuz hazır suyu kaynatıp soğutup öyle vermemizi söylemişti. O şekilde veriyorum ben de suyunu yemeklerini de hazır sudan yapıyorum.
8aylık oluncaya kadar anne sütü ana öğün olavak şekilde ilerlemek gerekiyor, ek gıdayı günde iki defa olmak kaydıyla veriyorum ben de kızıma. Saat 10.30 ve 15.00 gibi diğer öğünleri anne sütü şeklinde
8aylık oluncaya kadar anne sütü ana öğün olavak şekilde ilerlemek gerekiyor, ek gıdayı günde iki defa olmak kaydıyla veriyorum ben de kızıma. Saat 10.30 ve 15.00 gibi diğer öğünleri anne sütü şeklinde
İ
İrem
6 Kasım 2025 12:58
Ümran hanımın da dediği gibi bizim de doktorumuz bunu bir öğün gibi düşünmememizi, emzirmeye aynı tempoda devam etmemizi söyledi. Teşekkürler 🌸