İlk Ek Gida Nasil Baslanmali

154 görüntüleme
M

Melike A.

4 Haziran 2025 12:08
Bebegim 4 aylik bilinen bir rahatsizligi yok alerjisi suan icin yok bazi cevremdeki anneler ek gidaya bu ayda kasikla pirinc unu tarzi ev yapimi verebilecegimi soyledi ne yapmaliyim
F

Fatma S. ..

4 Haziran 2025 13:28
Genelde 6 ayı beklemek bebeğin sindirim sistemi için daha iyi diye biliyorum. Yoksa kabızlıkla karşılaşabilirsiniz. Pirinç unu sadece kilo almaya yarar. Onun yerine daha nötr tatlar yani sebzelerle başlamak meyveleri daha sonra eklemek besin reddi yaşamamak için daha iyi. İrmik yulaf tarzı şeyleri de tercih edebilirsiniz.ayrıca ek gıdaya başlama kriteri mama sandalyesinde destekli bir şekilde oturabiliyor olması.
F

Fidan T. ..

4 Haziran 2025 13:48
Öncelikle püre yaparak hatta üç gün kuralıyla deneyin alerjisi var mı yok mu anlaşılır önce sebze sonra sırayla meyveler sonra püre yaparak gittikçe buharda pişirip çatalla ezip verin öyle yaparsanız çiğnemeyi öğrenecektir öncelikle doyurma kaygısı gutmeyin sadece tadım amaçlı olsun 9 ay civarında doyurma aşamasına geçebilirsiniz ek gıda sürecinde ogurmeler bulantı kusma hepsi olabilir tedirgin olmayın belli aralıklarla deneyin afiyet olsun şimdiden size de kolay gelsin
K

Kübra B. ..

5 Haziran 2025 21:04
Bence bu kadar besleyici sebze varken buharda pisirerek tabiki ,bebeğinize pirinç unu irmik vs vermek kötü bir fikir gibi. Tabi tercih size kalmış ben sebzelerden başladım nötr tatlardan.
T

Tuğçe S. ..

5 Haziran 2025 22:22
Bebeğiniz daha ek gıda için küçük. Çevrenizdeki anneleri değil doktorunu dinlemeniz gerekiyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir