İlac Sonrası Olanlar ( Osman Hocam Yardimm)
132 görüntüleme
A
Ahsen ..
8 Ekim 2025 21:44
Bebeğim uyumak uzereyken ilaç içirdim o da yutkunurken sorun oldu sanırım nefesi kesildi ogurmeye kizarmaya basladi. Evde tek olduğum icin ne yapacağımı bilemedim kolumun üstünde cevirip sirtina vurdum bi kac kez bu islemi yapınca kızım fiskirir sekilde kustu ve nefes almaya devam etti daha sonra kendine geldi gülüp ses cikarmaya falan başladı ama ben şimdi uyuyamıyorum o uyudu ama. Onu da basi hafif eğimli yatirdim ama ne yapmalıyım bilmiyorum 6.5 aylik kiz bebek
E
Emine G.
8 Ekim 2025 21:50
Sakin olmalısın önce. Bende bebeğim bir haftalıktı yaşadım sen şanslısın ki çıkarabilmişsin bizim burnumuz tıkandı burun aspiratörü o an aklıma gelmese Allah korusun uyandığında biraz mama ver bize doktorumuz öyle demişti mama yiyorsa bşy yoktur diye söyledi

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ekim 2025 21:51
Bir şey yapmanıza gerek yok. Şurubu genel olarak içmeyi sevmedikleri için yutmak yerine ağzında biriktirmeyi tercih etti sonra istemediği bir anda aşağı doğru inmeye başlayınca boğulmasın diye epiglot kapak yani gırtlağımızda olan kapak kapandı ve siz bığuluyor sandınız. Vücudumuz bunu otomatik yapar. Kusması ise tamamen şurup tadı ile alakalı bir sonraki şurup içirme deneyiminiz için şırınga alın miktarı ona çekin az az sıkarak verin yuttuğuna emin olun rahat rahat uyuyun lütfen. Kafasının altına yastık vs koymayın🙏🏼 şurubu hemen kustu ise tekrar içirmeniz gerekecek
A
Ahsen ..
8 Ekim 2025 21:53
Ayca hanım anlatiminiz icin teşekkürler normalde severdi aslında ama uykuya gecis sırasında olunca yutamadi diye düşündüm ve korktum yapay zekaya sorduğumda aspirasyon için dikkatli ol dedi acaba sabah bir doktora götürmeli miyim

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ekim 2025 21:57
Aspire etmiş olsa bu kadar rahat olamazdınız şu an :) müthiş bir ses gelir akciğerlerden öyle böyle değil ama arzu ediyorsanız aklınız kalmasın diye tabii ki yarın bir hekim görüşü alın. Şu an için korkulacak bir durum yok ama mera etmeyin aspire etmek öyle minik bir tablo değil
A
Ahsen ..
8 Ekim 2025 21:58
Ayça hanımsiz beni rahatlattınız suanki psikolojimde beni sakinlestirdiniz ya umarım en ihtiyacınız olduğu anda siz de böyle rahatlarsınız ❤️

Ayça K. A.
Hemşire
8 Ekim 2025 22:09
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Ufacık bir fayda sağladıysam ne mutlu bana 💕 10 sene bebek İlkyardım eğitimleri verdim burda da yakında başlarız tüm sorular kaybolur inşallah. Sağlıkla kalın 🙏🏼