İki Yüzlülük
341 görüntüleme
Z
Zehra Ç.
16 Ekim 2025 07:56
Bebeğim ilk doğduğunda asla emzik vermeme müsade etmediler. İşlem yaparken hastanede yatarken dahi eldiveni emzik yapıp onu verdiler. Şimdi muayeneye gidince tartıda falan ağlıyor emzik tutuyor mu diyorlar. E tutmuyor tabiki izin vermediniz ki alıştıralım. İlk doğunca memede uyuması çok normal bu onun hakkı ellemeyin uyandırmayın dediler. Şimdi 4 aylık memede uyuyor diyince uzaylı görmüş gibi bakıyorlar. E çocuk öyle alıştı. asm deki hemşireler senin memen emzik olacak gak dese meme guk dese meme ver dedi bende aynını yaptım şimdi çocuk en geç 2 saatte bir emmek istiyor. Hocamızda bu aylarda bu kadar sık emmesinler diyor ama çocuk böyle alıştı çünkü ilk zamanlar sürekli meme verdik. Senin kokunla uyur sakinleşir dediler şimdi yanımda yatıyor beşiğine koyunca uyanıyor diyorum e öyle alıştırmışsın diyorlar. Demem o ki anneler bu söylemler arasında bir o yana bir bu yana savruluyor ne yapacağını benim gibi şaşıran var mı? Tüm bu süreci çok ikiyüzlü buluyorum. Evet büyüyorlar değişmesi gerek ama alışkanlıklardan kolay vazgeçemiyorlar..
E
Esra ..
16 Ekim 2025 08:04
Zehra hanım siz bebeğinize nasıl istiyorsanız öyle yaklaşın ve etraftan gelen sesleri kafaya takmayın. Siz annesiniz ve bebeğiniz için zaten en iyisini siz bilirsiniz, ben çevreden gelen seslere aldırmadım hala birileri bir şeyler soruyor ben böyle uygun gördüm diyorum, çocuğum da ben de bu şekilde mutluyuz çünkü. Size tavsiyem asla bu saatten sonra etraf ne diyor aldırmayın, doktorunuz hariç
T
Tuğba B. ..
16 Ekim 2025 08:06
Kimseyi dinlemedim eve gelir gelmez verdim ağzına emziği.Büyüklerimiz dişleri yamuk olur dedi tıkadım kulağımı.Kucağımaaldım koynumda uyuttum alışır dediler alışsın dedim.Erkenden bişeyler yedirmeye çalıştılar hayır dedim 6 ayına kadar bir damla su bile vermedim.Benim bebeğim 9 ay ben taşıdım. Herkes tabiki fikrini söyleyebilir ama benim kadar düşünemez bebeğimi
S
Saliha ..
16 Ekim 2025 08:12
Bende sizin dediklerinizinaynısını yapıyorum memdeuyuyor2ay20günlük

Yaren T.
16 Ekim 2025 08:33
Hiç kafanıza takmayın ben emziremedim bebeğimi tutamadı başta küçük doğdu zaten benim de anatomim çok el vermiyordu emziremiyo musun becerememişsin dediler gel öğretelim dediler büyüklerden bahsediyorum. Ben hastanede doktorla denemişim hemşirelerle denemişim olmuyor dediler onlar da sen kimsin de becerememişsin diyorsun. Durumu öğrenince de olsun olsun canı sağolsun. E sen başta benim afedersin ağzıma ettin şimdi olsun olsun deyince ben kendimi iyi mi hissedicem. Her şeye rağmen bebeğime sağıp sağıp anne sütü veriyorum çok zor oluyor bazen ama yine de çocuğum için en iyisini yapmaya çalışıyorum diyeceğim o ki ne istersen nasıl yapmak istersen öyle yap. O çocuğu senden başka kimse bu kadar iyi düşünmeyecek de bakmayacak da. Benim annem yok. Kimse de kendi evladı gibi yaklaşmadı yaklaşamaz da hiç canını sıkma
Y
Yasemin K.
16 Ekim 2025 08:43
İlk bebeğimde emzirerek uyutmak beni 7.aydan sonra çıkmaza sokmuştu bıraktırana kadar çok eziyet çektik. Şimdi ikinci bebeğim 6aylık ve en baştan beri emzirip iyice uyumadan yatırıyordum doğduğundan beri. Emzik hiç kabul etmedi. Ama gelin görün ki bu bebeğim de kilo alamıyor ve gün içinde sık emmek istemiyor diye memede uyutmaya başladım mecburen 🤣 Hayat çok acayip yani her bebek farklıdır ve şartlar durumlar neyi gerektiriyorsa öyle yapmak zorundayız biz anneler. Herkes bir şey diyecek boşverin.bebeğinize her türlü alışkanlığı annesi olarak siz kazandırıp siz vazgeçirirsiniz sadece. Sonuçlar hüsran olup da siz uykusuz kaldığınızda kimse sorumluluk almaz😄 burası Türkiye
M
Mediha ..
16 Ekim 2025 09:00
Zehra hanım bende tam olarak size katılıyorum aynı döngüyü bende yaşadım ilk önce memeyi her istediğinde ver dediler her istediğinde verdim sonra memede uyumaya alıştı sonra memeye alıştırmayın direkt uykulu şekilde yatağa koyun dediler sonra yarı uykulu değil tam uyuduğunda koyun dediler dedilerde dediler yani bunun ucu çıkmaz son bende kapadım kulağımı bebeğimle ben karar veriyorum onun rahatına ve benim rahatlığıma göre davranıyorum kimi zaman kucağımda uyuyor kimi zaman beşiğinde kimi zaman yanımda ilerleyen dönemlerde bu süreçlerde geçecek anne olarak çok zorlandığımız oluyor desteksiz kaldığımız yalnız kaldığımız çareleri belki bir kaç sözde belki bir videoda aradığımız zamanlar oldu yorulduk uykusuz kaldık ama acısıyla tatlısıyla hatırlayacağız bu günleri istesekte tekrar ne onlar bu dönemlere gelebilecek ne de biz o yüzden siz ve bebeğiniz nasıl rahatsanız konforluysanız bence onu yapın

Betül ..
16 Ekim 2025 09:02
Ah biz annelerin bu hali ne olacak.Kimseye kulak asmayın,çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız..
M
Mensure K. ..
16 Ekim 2025 15:15
Bnde şu an aynı durumdayım dediler de dediler ama en güzeli bu konulardasanırım cahil cesareti en azından içgüdü devrediir diye düşünüyorum şu aniçgüdü vs hiçbirşeykalmadı enerji de kalmadı malesef. Öyle böyle geçecek Rabbim sıhhat versinbize de yavrularımıza da.
Z
Zehra Ç.
17 Ekim 2025 15:08
@Yasemin İşler Köse bebeğinizi nasıl uyumadan memeden ayırıyordunuz? Benimki hiç bırakmıyor tüm uyku süresi boyunca ağzında tutuyor zorla güç bela çekiyorum çünkü damağına yapıştırıyor öyle mücadele edince de tabi uyku kaçıyor ağlamalar başlıyor. Dün gece zorla ayırdım memede uyumasın diye beşiğine bıraktım uykulu halde sürekli geri uyandı ve diğer emmede daha çok yapıştı memeye..
Y
Yasemin K.
17 Ekim 2025 18:37
Zehra Hanım memede uykuya tam dalmadan yatırıp poposuna hafif pış pış yaparak uyumasına izin veriyordum. Benimki emzik tutmuyor, parmağını emiyor. Bu süreçte bir iki dk parmağını da emiyor ve uykuya dalıyordu. Şimdi tamamen memede uyutmaya çalışıyorum maalesef uzun emsin diye. Ve dediğiniz gibi olmaya başladı. Memeyi tam destek uyumak için kullanmaya alışan bebeklerin memesiz uykuya geçmeye alışma süreci tam bir hezeyan. Bunu ilk bebeğimde deneyimledim ve çok zor olmuştu. Mecburen uyku eğitimi verip gece beslenmesini tamamen kesmek zorunda kalmıştım o zaman. 9aylık civarıydı
Z
Zehra Ç.
17 Ekim 2025 19:03
Teşekkür ederim yanıtınız için uyku eğitimine doğru gidiyorız bizde…
M
Mehves
17 Ekim 2025 19:17
Emzik konusunda aynı ikiyüzlülüğe asm hemsiresi tarafndan maruz kaldm. Ilk hafta emzik tuttu dedigimde o pis silikonu verme ağzına dedi lohusa kafası ne bileyim iste bende emziğini attm. Sonra 1 ay sonra bebek susmuyor agliyor deyince benimkide kolikti emzikle sakinlesti kafa dinledm bende dedi. Ama 1 ay psikoloji kalmadi aglayan bebeyle mahfoldm. o zaman şok oldm yeminle demesem itiraf etmeyecekti resmen. Çok üzülmüştüm. Sonra tabi kimseyi dinlemedim resmen premium hayata basladm
M
Mehves
17 Ekim 2025 19:19
Şimdi sadece uyuyacağı zaman emzik kullanıyor. Baska zaman istemiyor. Çok ağlayan sürekli emmek isteyen huzursuz bebekler için Emzik candır. Emme refleksi sakinleştiriyor. Net
E
Eylül M. G.
17 Ekim 2025 19:34
Çok haklısınız Zehra Hanım. Benim bebeğim 4,5 aylık şuan emziğe alıştırdık biz ikinci haftada; ancak emzik de alsa uyumuyor :)) memede de uyuyorsa bizim bebeğimize göre daha şanslı bir konumda olduğunuzu söyleyebilirim. Dediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın, bu ay uyku gerilemesi ayı ve çok zor geçiyor açıkçası. Memede uyuyorsa bırakın öyle uyusun.

Betül B. ..
17 Ekim 2025 20:29
Bebekler büyüdükçe huyları istekleri değişkenlik gösterir benim bebeğim biberon alıştırmak istemedim şahsen ama vermek durumunda kaldım aç kaldığı için ilk başlarda biberon aldı ama ne emzik ne biberonu tuttu şuan Bi kaç ay dır istediğinde alıyor. Anne kokusunu arıyorlar o kokup onların sigarası gibi birşey yani😅
Z
Zehra Ç.
17 Ekim 2025 20:38
Emzik biberon tutmuyor bizimki. 1 ay oldu hala devam ediyor. Gerileye gerileye uyku kalmadı zaten.. ne zaman düzelecek düzelen var mı yoksa böyle devam mı ediyor

Ayça K. A.
Hemşire
17 Ekim 2025 20:52
Emzik tavsiye etmemelerinin nedenini inanın anlamıyorum bilimsel bir açıklaması da yok üstelik emzik hem çene kaslarını güçlendiriyor emmeye teşvik ediyor hem de güvenli uyku için çok önemli. Size tavsiyem birileri bir şey tavsiye etmiyorum derse bilimsel bir açıklama isteyin ve sizi tatmin etmeyen hiç bir şeyi yapmayın