İki Uykudan Tek Uykuya Geçiş
83 görüntüleme
S
Seda A.
24 Ekim 2025 16:33
Merhaba, bebeğim 9 ay 17 günlük. 5. Ayında 2 uykuya düşmüştü hep bir uyku direnci oldu. Son zamanlarda düzelmiştik ama son 2 gündür ikinci uykuya direniyor ve asla uyumuyor. Aslında çok uykusu var ama 7-8 saat direniyor en son erkenden akşam uykusuna geçirmek zorunda kalıyorum. Tek uykuya düşmek mi istiyor, ne yapmam gerekir?
Y
Yasemin K.
24 Ekim 2025 18:03
Olabilir bazı bebekler tek uykuya erken geçiyorlar. Benim oğlum 11 aylıkken geçirdim ama sizin gibi 9.aylarda ikinci uykuyu yapmak istemiyordu veya yaparsa bile bu uyku gece uykusunu bozuyordu.gündüz ilk uykusuna biraz daha geç yatırarak ikinci uykuyu ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece akşam da çok erken yatırmak zorunda kalmamış olursunuz.
S
Seda A.
24 Ekim 2025 18:04
@Yasemin K çok erken değil mi peki? Çok üzülüyorum gelişimini etkileyecek diye korkuyorum
Y
Yasemin K.
26 Ekim 2025 11:50
Bize doktorumuz normal demişti. Bazı bebekler gündüz uykusunu çabuk bitirir demişti. Gece kesintisiz güzel uyursa gelişimi açısından herhangi bir sorun olmuyor. Her bebek farklıdır. Beslenme, uyku vs hepsi her bebeğe göre değişiyor. Sizin bebeğinize neyin iyi geleceğini en iyi siz bilirsiniz