İki Saatte Bir Emzirme

122 görüntüleme
R

Rumeysa

8 Kasım 2025 07:33
Bebeğim şu an dört aylık. Doğduğu günden beri iki saatte bir acıkıyor hem gece hem gündüz. Zamanla mide kapasitesinin artması gerekmez miydi
A

Ayşe Ş. ..

8 Kasım 2025 08:20
Benim bebeğimde gündüzleri sık emiyor. Ne zaman isterse de verdim. 4 ayından sonra biraz biraz süre uzamaya başladı. Ama geceleri 2 saatte bir emzirme talep etmedi. 4 ay uyku gerilemesi döneminde 4-5 hafta yaşadık öyle şeyler ama geçici bir durum idi bizim ki. Şu an yine 2 defa falan istiyor geceleri veriyorum. 6 ay dayiz. Bebeğiniz gece gündüz ayrımını yapamıyor olabilir mi. Bundan dolayı geceleride gunduzdeki tempo ile emmek istiyor olabilir mi
Hatice C.

Hatice C.

8 Kasım 2025 08:20
Ona takılmayın gelişimi nasıl kilo alımı kontrollerinde yinede doktoruna sorup içinizi rahatlatirsiniz sağlıkli ve keyifli büyütelim bebislerimizi inşaAllah ♥️
R

Rumeysa

8 Kasım 2025 08:23
Gece gündüz ayrımını yaptığını düşünüyorum Ayşe hanım çünkü gece emdikten sonra uyumaya devam etmek istiyor uykusu hiç açılmıyor. Bu ayrım yaptığının bir göstergesi mi bilmiyorum ama :D Gelişimi normal çok şükür sadece gittikçe uzaması gerekirken neden uzamıyor diye kafama takılıyor
A

Ayşe Ş. ..

8 Kasım 2025 08:37
Anne sütü çok çabuk hazmediliyor belki ondan olabilir. Hem geceleri artık annenin sütüde iyice azalıyor. Gerçekten acıkıyor belki mama vermeyi deneseniz. Ben akşamları yatarken emzirip sonra mama veriyorum bazen içiyor bazen içmiyor. Birde emzik veriyorum uyuyunca atıyor zaten ama aç ise hemen atıyor emziği ve aranıyor bende emziriyorum. Yani gece gündüz ayrımı varsa başka birşey gelmedi aklıma
Z

Zeynep A.

8 Kasım 2025 08:41
Benim de gündüz iki saatte bir bazen daha öok gece de 2-3 saatte bir istiyor malesef uzun uzun uykularımız olmadı ama her bebek biricik ve farklı
Z

Zeynep A.

8 Kasım 2025 08:43
Bir de ben sütümü sağıp yedirmeyi denedim çok emmiyordur diye ama yok yine uyanıyor 4 aylık bu arada
R

Rumeysa

8 Kasım 2025 08:49
Olabilir elbet. Çok teşekkür ederim değerli yorumladınız için 🩷 süt sağıp vermeyi ben de düşünmüştüm fakat deneme fırsatım olmamıştı henüz süt sağımı göğsümü yara yapıyor diye. O da işe yaramadıysa biricik olmaları dışında bir yorum kalmıyor sanırım
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

10 Kasım 2025 18:35
@Rumeysa hanım bebekler büyüdükçe beslenme aralıkları uzar. Ama her 2 saatte acıkmayabilir çünkü bebekler sadece aç oldukları için emmek istemezler sizi hissetmek için gelirler ve rahatlarlar. Gece sık kalkmasının birinci nedeni diş sancısıdır size önerim dil sancısını gidermeniz olur.
R

Rumeysa

10 Kasım 2025 18:39
Teşekkür ederim Esenay Hanım 🩷 Diş sancısı için öneriniz nedir peki

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir