İç Dökme Seansı Gibi..

152 görüntüleme
Ezgi B.

Ezgi B.

24 Ağustos 2025 17:41
Merhabalar anneler ve anne adayları. Buraya soracak bir sorum şuanlık yok ama biraz içimi dökmek istediğim için yazıyorum. Gerek gebelik süreci gerek doğum sonrası bebek, bakımı, yemesi içmesi uykusu derken o kadar uzun süredir kendi kimliğimi yok saymışım ki. Bazen gerçekten bu durum beni çok yoruyor. Anneliğin getirdiği o sorumluluk hissi bazen ağır geliyor. Günlük hayatta yapılan kısa ve basit şeyler bize bir lüks gibi geliyor. (Duş almak gibi ya da sıcak bir kahve içmek mesela) o kadar yorucu ki bu. Bazen dayanılmaz bir hal alıyor. Bir şekilde kriz anı atlatıldığında ise her şey yolunda ve hiç yaşanılmamış gibi devam ediliyor bu da enteresan. Eski ben ve şimdiki ben olarak düşündüğümde ister istemez ayrı tutuyorum hayatı. Tahammülüm azalmış, gücüm kalmamış, her şeye ama her şeye yetebilmeye çalışmak ve başarısız olmak o kadar sıkıştırmış ki benliğimi kimsenin beni zerre anlamadığına emin olmuşum artık. Çoğu kez düşündüm (fırsat bulabildiğim anlarda :) ) acaba bu bir bunalım halimi doğum sonrası kimlik karmaşası kendini unutma eski hayatı özleme vb. Gibi şeyler yoğun yaşanıyor malum. Ama bulamadım anlık buhranlar gibi ara ara vuruyor. Hala hormon değişikliğindense eğer artık illallah geldi bir an önce eski ruhumu benliğimi kendimi geri istiyorum. Tüm bunlara rağmen bebeğimi o kdr fazla seviyorum ki, sanırım bunca şeyi bir başkası için çekemezdim. Annelik rahat söyleniyor ama çok meşakkatli yaşanıyor. Asla sonlanmayan bir yolculuk adeta.. Hepimize canı gönülden kolaylıklar diliyorum. Belki farklı yerlerde aynı dertlerden yakınıyoruzdur ama sayıca fazlayız eminim. Bir gün herşeyi çözebilmeyi umuyorum hepimiz adına.. 🌸🌸
Y

Yasemin K.

24 Ağustos 2025 17:49
Merhaba güzel anne, hepimiz aynı durumdayız. Doğumdan sonra eski kimliğimizi özlüyoruz çünkü kendimize zaman ayıramıyoruz. Annelik dünyanın en güzel şeyi olduğu kadar en zor ve karmaşık şeyi aynı zamanda. Bir bebek doğuyor ve aynı anda bir anne doğuyor. Bebeği büyütmeye çalışan bizler de onlarla birlikte farklı birine dönüşüyoruz ve her dönüşüm sancılıdır. Anne olmak öyle hamileyken birden yüklenmiyor. Bizim toplumumuzda gebelikte anneliğe alıştın varsayılıyor. Anne olunca her şeyin üstesinden gelmen bekleniyor. Diyorum ki neden birbirini en çok anlaması gereken kadın kadına bunu yapıyor…? Bizler yeni anneler olarak birbirimizi en çok anlayıp sevgiyle sarıp desteklemeliyiz ki güzel nesiller bırakalım bu dünyaya 🌸 Sevgiler diliyorum herkese♥️
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

24 Ağustos 2025 17:51
Merhaba güzel anne, çoğu yazdığın duygu ve hislerde yanlız değilsin.Çoğumuz bir şekilde günün herhangi bir anında aynı veya benzer duyguları yaşıyoruz. Eski benliği özleme en çok ağır basan şey bende çünkü eskiden en büyük sorumluluğum gözlerimin içine bakan öğrencilerimken ( tabi bu da evlatla hemen hemen yarışır) şimdilerdeyse bana muhtaç olan bebeğim.Fiziksel yorgunluk bir yana onu doğru yetiştirme ağırlığı çok fazla. Hepimize kolaylıklar diliyorum.Umarım evlatlarımız hep mutlu sağlıklı olurlar ve bizlerde onların gülücüklerinden güç alırız.
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

24 Ağustos 2025 18:04
O kadar doğal ve normal ki, bu hisler eminim herkeste ortak💕
Doğumla beraber bir bebek dünyaya geliyor olabilir ama unutmayın ki bir anne de doğuyor.
Bu anne de bebek kadar yolun başında ☺️
Eski benliğimizi özlemek, yetememek, bazen herşeyin fazla geldiğini hissetmek çok normal.
Bu duyguları paylaşmak ve yardım istemek çok önemli. Eğer bunaldığınızı hissediyorsanız bununla alakalı destek almak da önemli. Fiziki veya psikolojik desteğe ihtiyaç duymak demek bebeğimizi sevmediğimiz anlamına gelmiyor, aksine çok sevdiğimiz için kendimize daha iyi bakmalıyız 🙏🏼🫶🏻
Bebeğinize sarılın ama en çok da kendinize sarılın, vücudunuz bir mucizeye yuva oldu, şimdi onun da takdir edilme ve toparlanma süreci. Bir bebeğe bakarken bu süreç daha da zorlayıcı ama hepsi hallolacak. 🍀
E

Elif S.

24 Ağustos 2025 18:12
Canım Ezgi.. her kelimen o kadar ben ki.. gözlerim dolarak okudum.
ayağımda sallıyorum ve geceyi en az uyanıklıkla atlatmak için dualar ediyorum ve tam daldığı anda ben de uyumak için can atıyorum şu an.
eski hayatımı ne kadar özlüyorum ama miniğimle olan her bir saniyemi de dünyalara değişmem.
sarılıyorun sana ♥️
S

Sevda D.

24 Ağustos 2025 20:35
o kadar yanliz degilsin ki.Disari ciktigimida surekli aglayan bebegim vardi.Ve ben o durumu stresi yonetemiyordum.Oturup sadece bi yerde kahve icmek istiyordum.ve o kahveyi icemeden eve geldigim icin cok agladigim zamanlar oldu.Suan 19 aylik hala disarda uyumaz illa evede yataginda olcak.Aksam 8 bizde hayat biter hala evden cikamayiz.Bi kac denemem oldu ama cok agladigi icin ona eziyet etmeyi bidaha denemedim.Cunku buna ben neden oldum 7 ay hic bir sey hissetmedim cocuguma baskasinin cocuguna bakiyomusum gibi.ilk 3 ay disari adim atmadim kendimde o cesareti bulamadim.Sonra sonra ciktim ama oda bu surecte ev duzenine alisti.Demem o ki 7 ay annelik hissetmeyen ben suan öl dese ölürüm.Herkesin donemi zor emin olun kimse kolay ce normal gecirmiyor bu zamanlari.Ve ben hala annelik benligimde neyden keyif aldigimi bulamiyorum eski yaptigim seyler zaman kayni gibi geliyor keyof almiyorum Yol uzun annelik kimligimle yeni yolumu bulacagimdan eminim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir