Hızlı Kilo Almasında Ne Gibi Sakınca Var
154 görüntüleme
C
Cansu İ. B.
6 Ekim 2025 17:11
Doğum kilosu 3600
3.5 aylık 8 kg erkek bebek
Sadece anne sütü alıyor. Saat tutmuyorum, acıkında huysuzlanınca aranınca emziriyorum zaten doyunca bırakıyor. Son zamanlarda çabuk ilgili dağılıyor zaten az az emiyor. Çok mu hızlı kilo almış ? Ne gibi sakıncaları var?
3.5 aylık 8 kg erkek bebek
Sadece anne sütü alıyor. Saat tutmuyorum, acıkında huysuzlanınca aranınca emziriyorum zaten doyunca bırakıyor. Son zamanlarda çabuk ilgili dağılıyor zaten az az emiyor. Çok mu hızlı kilo almış ? Ne gibi sakıncaları var?
S
Sembo
6 Ekim 2025 17:34
Hızlı kilo alan bebekler sonrasında kilo alımları yavaşlayabiliyor. Fazla kiloda hareket kabiliyetini etkiyebiliyor ama her bebekte değil tabiki birazda anne babanın öyküsüne bakmak lazım bu tarz şeyler biraz genetikte olabiliyor kilo almaya müsait bir yapınız varsa çocukta size çekebiliyor.
C
Cansu İ. B.
6 Ekim 2025 17:37
Elleri ayakları durmayan hareketli bir bebek aslında. Kilo alsın diye asla bir çabam yok zaten biberon bile almayan bir bebek emmek istediği kadar emiyor. Ve evet ben kilo almaya müsait birisiyim babası öyle değil yer yer kilo almaz ama ben çok hızlı kilo alırım.

Ayça K. A.
Hemşire
6 Ekim 2025 17:58
Bebeğinizin kilosu biraz fazla, fazla kilo ileride obeziteye kadar gider ama öncesinde geç emekleme geç yürüme geç dönme gibi şeyler olabiliyor. Aynı kilo hızıyla devam ederse bir takım hastalıklar da beraberinde geliyor şu an sınırdasınız ama kilolu değil fakat dikkat edilmesi gerek
C
Cansu İ. B.
6 Ekim 2025 18:01
Peki ne yapmam gerekiyor? Doktorumuz fazla kilo almış vs demiyor gelişimi iyi diyor sadece. Mama vermiyorum ki azaltayım yada kaç cc verdiğimi bilmiyorum ki onu da azaltayım. İstediğinde vermeyeyim mi? Saatli mi besleyeyim? Ne önerirsiniz?
C
Cansu İ. B.
6 Ekim 2025 18:03
Gelişim olarak da doktorumuz ileride olduğunu söyledi acaba o yüzden mi kiloyu çok önemsemedi? Yani mesela ellerinden tuttuğunda oturma pozisyonuna değil direk ayağa kalktı 100 günlük muayenesinde gibi gibi muayeneler yaptı ve önde olduğunu söyledi. Acaba o sebeple mi takılmadı kiloya?
Y
Yasemin K.
6 Ekim 2025 18:16
Sadece anne sütü ile beslenen bebek için pek de yapılacak bir şey yok açıkçası. Benim oğlum da öyleydi. Sütüm fışkırırak geliyordu çünkü. 6.aydan sonra kilo alımı nerdeyse bir yaşına kadar durdu 😀 yaşıtları ile ortalama kiloya gelmişti. İlerleyen aylarda bunu yaşarsanız endişe etmeyin🌸
C
Cansu İ. B.
6 Ekim 2025 18:19
Evet benim de sütüm aynı şekilde çok şükür. Ek gıdaya başlayınca dengelenir diye düşünüyorum ben de. Kilolu olması önemli değil zaten öyle bir gayem olmadı hiç bir zaman aman çok emsin de kilolu olsun demedim. Persentiline uygun olması yeterli
E
Ecoş K. ..
7 Ekim 2025 07:36
Sadece anne sütü aldığı için çok sıkıntılı olduğunu düşünmüyorum beni de bu konuda çok korkutan geren insanlar olmuştu ama şuan kilo alımı durdu diyebilirim olağan ilerliyoruz.