Hırıltılı Solunum

90 görüntüleme
H

Hande

6 Ekim 2025 09:48
Bebeğim 2 aylık. Son 2 gündür inanılmaz hırıltısı var. Uykusunda bile büyük insan gibi sesler çıkartıyor. Aspiratörle temizledik ama geçmedi tam olarak. Doktorumuz ödemli olduğu icin bu sesler gelir normal dedi ama cocuk belli ki rahatsız. Aspiratörle temizliği de sürekli önermiyorlar. Sizde bu durumda olan oldu mu neler yaptınız?
İ

İrem

6 Ekim 2025 09:51
Benim de o süreçte bolca hırıltılı günleri oluyordu bebeğimin, bizim doktorumuz da normal demişti. Elimden geldiğince günde bir kez serum fizyolojik ve aspiratörle çekiyorum. Altıncı aydan sonra azalacak demişti doktorumuz şimdilik ara ara devam ediyor bebeğim şu an 4 aya yaklaştı
H

Hande

6 Ekim 2025 09:54
Çok teşekkürler İrem Hanım. Tecrübeniz rahatlattı
S

SümeyyeD

6 Ekim 2025 10:43
Bebeğim doğduğundan beri aspiratörle günde 1-2 temizliyorum. Bizim doktorumuz bebeğinin burun kanalları dar çok sık tıkanır asla tıkalı kalmasın hırıltı yapar demişti. Nasorinse sprey vermişti 7 buçuk aylık hala onu kullanıyoruz. Spreyi sıkıp burun kanatlarına hafif bastırarak masaj yaparsanız zaten dışarı çıkıyor. Aspiratörde önemli olan burun içine iyice sokmamak ve nemli olması. Tamamen ıslandığından emin olunca masaj yapın zaten burun ucuna geliyor ordan rahatlıkla çekebilirsiniz. Bir de duştan sonra da çok rahat temizleniyor.
S

SümeyyeD

6 Ekim 2025 10:45
Bir de oda nemi önemli oluyor. 40 ın üzerinde tutmaya çalışın.
Y

Yasemin A.

6 Ekim 2025 11:04
Eğer nebülizatör varsa serum fizyolojiği buzdolabında bekletip buhar olarak verebilirsiniz rahatlatır. Benim bebeğimde de öyle problemler vardı hergün 3-4 yıkadım ve buhar vermeye çalıştım. Bebeğim 46 günlük daha

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir