Hırıltı

299 görüntüleme
S

S A.

9 Ekim 2025 08:06
2 aylık bebek hırıltısı var sfle yıkamama rağmen çıkan yok ve hırıltı devam ediyor ne yapmalıyım
A

Ayşegül Ü.

9 Ekim 2025 08:09
Benim bebeğimde de aynı durum var,nazal aspiratörle çekiyorsunuz değil mi? Her gün yapmama rağmen hırıltısı oluyor. Bir yerde reflüden dolayı genize süt kaçtığını o sütün de hırıltıya neden olduğunu okumuştum. Ama ben de merak ediyorum sebep ne tam olarak, doktora gittiğimde soracağım. Buraya da yazarım Sibel Hanım 🙏🏻🌻 bu arada Osman hoca şey demişti, sf ile temizlikte burun tamamen açılmayabilir amaç tamamen kapanmasını önlemek diye.
S

S A.

9 Ekim 2025 08:11
Teşekkürler ayşegül hanım bilgilendirirseniz doktor sonrası mutlu olurum evet nazal aspiratörle çekiyorum reflüsü yoktu ama tekrar gideyim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

9 Ekim 2025 08:43
Merhaba burun yıkamaya devam etmeniz gerekli ama bir hekim görüşü de almanızı tavsiye ederim genelde burun hırıltısı yıkama sonrası azalmasını bekleriz belki bir enfeksiyon sonrası balgam mevcut olabilir? Nebulizatörle %9 izotonik tutup tapotman işlemi uygulamanız iyi olabilir. Akciğerini dinlemesi için bir hekime götürebilirsiniz
S

S A.

9 Ekim 2025 08:46
Bugün götürdüm enfeksiyonve akciğere inme yok sfle yıkıyorum ama nebülizatör işe yarar mı bilmiyorum siz de yaradı mı
Yeliz Ç.

Yeliz Ç.

9 Ekim 2025 09:03
Merhaba aynı sorundan bizde muzdaripiz. Bebegimde uzun süredir bu durum mevcut. İlk etapta sadece serum fizyolojik kullanarak burnunu temizledik ( hekim önerisi ile). Hirilti, horlama ve kükreme benzeri sesler devam etti. Tekrar hekime gittiğimizde burun akıntısı ve geniz akıntısının ciğere inmemesi için düşük dozda antibiyotik kullanmamız gerektiğini belirtti. 1 hafta oldu kullanıyoruz, ilk etapta seslr hafiflemis gibi oldu fakat suanda yine aynı durumda. Bir doktor arkadaşımız bu konuda çocuk alerji uzmanının görmesi gerektiğini belirtti. Ve bulunduğumuz ilin havasının kuru olması gerekçesi ile nem olması adına buhar cihazı aldık. Hekimin belirttiği sureler ile çalıştırıyoruz. Umarım faydası olur .
S

S A.

9 Ekim 2025 09:25
Teşekkürler havadan olabilir haklısınız ben de doktora sorup buhar makinesi alabilirim
S

Sibel Y.

22 Ekim 2025 08:22
Merhaba şikayetleriniz hala devam ediyor mu acaba benimde 50 günlük bebeğim pazartesi günü birden burnu hırlamaya başladı temizlediğimde sümük rengi sarımsıydı ve baya yoğundu doktora götürdüm göğsü ve sırtı dinlediğinde hafif hırıltı var dedi ventolin hava verdi ama geçmedi henüz öksürük eklendi hafif hafif gün içinde ara ara oluyor baş ucuna soğan karanfil koydum o biraz rahatlatıyor gibi ama başka neler yapabilirim ciğerlere daha çok inecek ve hastane yatış olacak diye çok korkuyorum
S

S A.

22 Ekim 2025 08:24
Teşekkürler ayşegül hanım evet nazal aspiratörle açıyorum doktordan sonra yazarsanız sevinirim
S

Seda ..

22 Ekim 2025 18:40
Benim bebeğimde 3.5 aylıkken aynı sorunu yaşadık hırıltı vardı ve ara ara balgamlı öksürük ciğere inmesinden korktuğum için doktora götürdük ciğere inmemişti çok şükür sonrasında bi ilaç kullanmanıza gerek yok dedi doktor sonrasında ben sabah akşam sfle yıkama yaptım sırtına hafif vurarak balgamı kusarak attı birde buhar makinesi aldık onunda faydası oldu sonra kendiliğinden geçti hırıltı ve öksürüğü.
S

S A.

22 Ekim 2025 18:43
Şikayetler devam ediyor Sibel hanım soğan karanfil ben de işe yaramadı çocuğa kokusu ağır gelir diye çok tutmadım
S

S A.

22 Ekim 2025 18:43
Hangi buhar makinesini aldınız seda hanım
F

Fatma Y.

25 Ekim 2025 21:28
Bnmde bebegimde hep oluyordu bol bol buhar tuttum. İlacsiz serumlu buhar ve arkasindan sf arkasindanda aspire ettim. Bu hep boyle devam etti. Tamamen kesilmesede bebek rahat nefes aliyordu
F

Fatma Y.

25 Ekim 2025 21:29
8 aylk hala oluyor ara ara. Dr a gitsem hemen antibiyotik veriyoar bunu istemedigimden az bi burnu tkansa hemen buhar sf aspr. Yapiyorum firsat buldukça
S

S A.

25 Ekim 2025 21:31
Nebül makinesinde mi buhar yaptınız fatma hanım
F

Fatma Y.

26 Ekim 2025 07:28
Evet. Serum suyu iile gunde en az iki kere yapiyorum. Arkasindan siringa ile burun temizligi ve asp.
S

S A.

26 Ekim 2025 07:36
Yaa teşekkür ederim deneyeceğim
D

Derya E.

26 Ekim 2025 12:24
Merhaba sfden sonra aspiratör ile çekim yaptığınızda diğer burnu kapatıyor musunuz ? Ben çekemiyorum galiba ya geliyo ama hepsini alamıyorum. Hırıltı kesilmiyor
F

Fatma Y.

26 Ekim 2025 21:00
Hiriltinin tamamen kesildigini bende daha gormedim bebegim 8 aylk hala devam eder ara ara. Eskiye nazaran azaldi ama yinede var. Burnunu kapatmiyoruz ama sf yapsrken onemlidir bu. Yuzunu iyice asagi egip agzini acicaksiniz ki sf agzindan akmasin diger burna tayzik gitsin. Birde bebeginiz kucukse asiri tayzikli sikmayn. Aspire yaptiginizdada amaciniz tamamen burnu temizlemek degilhava yollarini acmak olsun . Ne yapsanizda tamamen bi anda temizlenmiyor. Bebek rahat nefes alsin yeterli oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir