Hiperlaktasyon ve Meme Fobisi
130 görüntüleme
J
Jale G.
20 Ağustos 2025 06:14
Bebeğim 2 aylıkken emzirme sırasında başını çevirmeye, ağzından mememi bırakmaya başladı ve daha sonrasında kısa süreli emme sonunda ağlama sızlanma başladı, bu sırada yavaş akışlı biberonla bazı öğünleri vermeye başlamıştım ve sıkıntısız biberonu alıyordu. 2 hafta sonra ise tamamen meme görünce ağlama ve beslenmeyi reddetmeye döndü olay, o zamandan beridir biberonu da aç olmasına rağmen sakinleştirmeden kabul etmez oldu. Arada uykuluyken emziriyorum. Hatta bu sayede blok emzirmeyi bile başardım, ancak süt üretimim ve süt akışım son hız devam ediyor. Tam bebeğimin güvenini kazanacağım derken bir let down refleksiyle herşey başa sarıyor. Artık ayıkken hep sağıp mı vereceğim, yoksa bu bi yerde dengelenecek mi?

Fadile B.
20 Ağustos 2025 06:17
Bebeğinizi beslemeden 5-10 dakika önce göğsünüzü o süt akışı biraz dengelensin ondan sonra Bebeğinize teklif edin
N
Nurdan Ç.
20 Ağustos 2025 06:20
Emzirmeye sağım yapın ondan sonra emziren
J
Jale G.
20 Ağustos 2025 06:21
Bunu denedim ancak let down refleksim dolayısıyla yine bebeğim ağlayarak kaçıyor

Fadile B.
20 Ağustos 2025 06:24
Acaba silikon uç işe yarar mı bilmiyorum maşallah sütünüz bolmuş
N
Nurdan Ç.
20 Ağustos 2025 06:35
Meme reddi dönemleri oluyor çok zorlamayın acıkınca emer nasıl zorlayınca da Reddediyorlar siz yine sağım. İlk başta ama diretmeyin emmesi için

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
20 Ağustos 2025 07:16
Sağım yaptıkca iyice artar sütünüz elle sağım yapmanız gerekiyor emzirmeden önce. Benimde aynı sorunum var bebeğim 6 aylık oldu. 3 ay süren bir meme reddi yaşadım. Sadece geceleri emzirebildim bir de bazen silikon uçla emziriyordum. 6. Ayda artık kendisi alıştı şimdi emebiliyor. Ama sakın makineyle sağım yapmayın herşey daha da kötü oluyor. Ben yaptım o hatayı, keşke sadece elle sağım yapsaydım. Sütüm inanılmaz arttı ve daha çok tazyiklendi. Bebeğim kaç defa boğuluyordu emerken
S
Seda Ö.
20 Ağustos 2025 07:50
Silikon ucu nasıl bıraktınız
J
Jale G.
20 Ağustos 2025 08:00
Ben doğumun başında meme ucum olmadığı için kullanıyordum, ama her gün meme ayasını ağız içine yerleştirerek deneme yapıyordum, 1 aya yaklaştığımızda artık emme refleksinin tetiklenmesi için damağına ucun değmesine gerek kalmadığı zaman direkt emmeye başladı, uçlarım da dışarıya çıktı

Yasmina Y. Ö.
İç Mimar
20 Ağustos 2025 12:40
Seda hanım ben silikon ucu uykuluyken emdiğinde bir süre ucla emzirip uykuya geçtiğinde çıkarıyordum. Böyle böyle daha erken çıkarmaya başladım en sonunda meme ucum belirginleşmeye başladığında kendisi istemedi silikon ucu. Meme reddi başladığında uca geri döndüm mecburen o zaman ayakta falan emziriyordum ucu tutsun diye. Kendisi istemiyordu