Hiperlaktasyon Tazyikli Süt

100 görüntüleme
D

Didem H.

19 Ekim 2025 17:31
Kıymetli anneler o kadar çaresizim ki ne denediysem olmadı. Bebeğim 2 aylık. İlk bir ay kırk gün emzirme konusunda fena gitmiyorduk ama çok gazlı bir bebekti doktorlara her gittiğimizde o probiyotik olmadıysa bunu deneyelim o gaz damlası rahatlatmadıysa bu olsundan öteye gidemedik niye bizde işe yaramıyor derken bebeğimin ara ara memede gerinerek geri çekildiğini ağladığını fark ettim hep uykusuz yorgun olunca süt istediği gibi gelmiyor kızıyor falan gibi düşündüm. Sezeryan olunca sütümün inmesi 10 günü buldu bebeği doyuracak kadardı sütüm ama sonrasında sağma veya pompa kullanmadığım halde sütüm artmış meğer. İki hafta önce çocuk katılarak ağlayınca mememi sıktım bildiğiniz fışkırıyor ve çocuk boguldugu akışı kontrol edemedigi için o haldeymis. Ekstra hava yuttuğu için de aşırı gazi oluyormuş hatta bu yüzden bazı bebeklere yanlışlıkla kolik teşhisi konuyormuş. Akışı yavaşlatacak pozisyonlar bizde işe yaramadı. Makine ile sagsam artirmak ve mastit olma korkum var (ilk bebeğimde aylarca cektim)ön sütü biraz almak için elle sağım diyorlar onu asla beceremedim. Bebeğim dünden beri emmek istemiyor napacagimi bilmiyorum. Var mı benim gibi olan veya tanıdığınız
M

Merve K.

19 Ekim 2025 17:37
Didem hanım merhaba, makas denediniz mi? Bende en etkili bu oluyor bir de her emzirme sonrası hatta aralarda biraz dik tutup gazını çıkarın bebek çok rahatlıyor gaz çıkınca.
S

Sema E.

19 Ekim 2025 17:40
Benimde sütüm tazyikli bebeğim giderek daha tolere edebilir hale gelmeye başladı ama ben iki yöntemle bu durumu çözdüm birincisi uyurken uykuya geçerken ve uykudan uyanınca emzirerek yavaş çekmesini sağladım birde yatarak emzirdim bu şekilde çözdüm darısı size olsun
D

Didem H.

19 Ekim 2025 17:44
Merhaba, makas da rahatlatmadı maalesef:( gaz çıkarmayı yapıyorum öyle ki bebeğim inanılmaz yıpranıyor bir süreçte. Emmeye başladıktan 20-25 saniye sonra ağlamaya başlıyor ve gegirmek istediğini anlıyorum omzuma alıyorum gazını çıkarıyor ve devam ediyorum ama bir dakika olmadan yine aynı döngü ve defalarca böyle oluyor ve bazen gazdan sonra almak istemiyordu bugün ise hep reddetti ağladı
D

Didem H.

19 Ekim 2025 17:48
Yatarak da halledemedik Sema Hanım:( ama uyku konusunu dikkate alacağım şimdi siz yazınca fark ettim gece emzirmesi uyku altında çok itiraz etmiyordu bende anlam veremiyordum bunu duyduğum iyi oldu çok teşekkürler
H

Hatice B. K. ..

19 Ekim 2025 18:14
Benim de sütüm tazyikli geliyor şuan bebeğim 4.5 aylık ben de başlarda anlayamadım sonradan fark ettim oğlum da aşırı gaz sancısı yaşıyordu sütümle alakalı olduğunu anlayınca her yolu denedim ama o gaz sancısına çözüm bulamadım bebeğim hala emerken bir anda gazlanıyor ilk zamanlar bu durum sizin de söylediğiniz gibi çok daha sık olurdu şimdi yavaş yavaş daha tolere edebilir hale geldi. İşe başladığım için sağım da yapıyorum tazyik sorunu geçmiyor ama oğlum emebiliyor sadece gaz sorunu hala geçmedi. İnşaAllah siz bir an önce çözebilirsiniz bu sorunu
M

Melike g.

19 Ekim 2025 18:30
Canım tazyikli süt için emzirmeden önce elinle biraz sağ emzireceğin memeyi çok etkili oluyor ben öyle çözüm buldum hep genzine kaçırırdı yoksa

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir