Hiperlaktasyon Sorunu
104 görüntüleme
B
Büşra K. A.
10 Eylül 2025 15:17
Merhabalar. Son zamanlarda bebeğim memede emerken çok huzursuzlanıyor. Memeyi çekiştiriyor, ağlıyor. Uzun uzun iki göğsümden de emziriyorum ama bitirdiğimizde 10 dakika geçmeden tekrar meme istiyor ağlıyor. Acaba sütüm mü az diye göğsümü sıktığımda bazen kesik kesik fışkırarak geldiğini görüyorum. Yine iki göğüs ucumda beyaz top şeklinde izler var. Buna süt kabarcığı denirmiş ve hiperlaktasyon kaynaklı kanal tıkanıklığında ortaya çıkarmış. Bir göğsümde emzirme sırasında ve sonrasında yoğun ağrı ve batma da hissediyorum. O göğsümde süt daha az oluyor diğerine göre. Diğer göğsümde de aynı ağrı yavaş yavaş başladı gibi. Acaba hiperlaktasyon sorunum mu var? Bebeğimin doyduğundan şüpheye düşüyorum, yavrucum çok huzursuz…
A
Ayşe N. Ç.
10 Eylül 2025 15:20
Sütünüz meme doluluğu ve hiperlaktasyon kaynaklı tazyikli geliyor olabilir ve bu onu rahatsız ediyor olabilir. Meme çok dolu olduğunda benim bebeğim de aynı şekilde yapıyordu öncesinde biraz sağım yapıp meme gerginliğini azaltıp sonra emzirdiğimde bunu pek yaşamıyordum.
A
Ayşe N. Ç.
10 Eylül 2025 15:23
Bir de bebeğiniz ne kadarlık? İlk 4 ay içindeyse emdikten sonra üstten gaz çıkartma yapıyor musunuz? Gaz sorunu da olabilir ondan dolayı da yine emmek istiyor olabilir siz de onu doymuyor zannediyor olabilirsiniz.
B
Büşra K. A.
10 Eylül 2025 15:28
Bebeğim 1 aylık gazını çıkarıyorum göğsüm hiç gergin olmuyor aksine o kadar boş geliyor ki dokunduğumda, bebeğim boş boş emiyor gibi hissediyorum. Gece göğsüm doluyor gergin oluyor dediğiniz gibi o zaman çok güzel besleniyor tek göğsüm yetiyor ve hiç ağlamıyor emzirme sonrasında. Kafam çok karıştı
A
Ayşe N. Ç.
10 Eylül 2025 17:48
Hiç sağım yaptınız mı? Bir memeden ne kadar ml süt çıkıyor ölçebildiniz mi? Süt olup olmadığını meme doluluğu belirlemiyor meme dopdolu gergin olmak zorunda değil süt anlık da üretilen bir şey. Bebeğinizin beslenip beslenemediğini kilo alım seyri ve her gün en az 5 çişli bez sayısı belirliyor bunlara da dikkat ediyor musunuz? Bunlarda sorun varsa o zaman süt azlığı/yetersizliği üzerine bir şeyler diyebiliyor doktorlar.