Hiperaktivite mi
176 görüntüleme
K
Kübra B. ..
28 Ağustos 2025 11:10
Bebeğim 5 gün sonra 11 aylık olacak . Çok çok hareketli oturup bsieyler öğretmek mümkün değil. 1 sn yerinde durmaz uykudayken bile kıpır kıpır uyutmak çok zor. Seslerden aşırı korkark sürekli bı yapisiklik halı dışardan Bı ses gelse normal desibelde hızlı hızlı gelir emekler sarılır elektrik süpürgesi mikser öksürük hapşırık mobilya sesleri aklinize ne gelirse. Geçmiş ayalardada ses hassiyeti vardı baya düzelmişti ama bu ay pik yapmış durumda. Hali hazırda bı beslenme problemimiz var ama cozumleyemedik ek gdiayi red ediyo sadece mama ama onuda asla kendisi içmez gündüz TLF ile veriyorum gece uykuda aliyo. Gel bay bay çak yapıyo alkış önceden yapiyodu 1 aydır yapmıyo bazı söylediği kelimeleri artık söylemiyo ama 10-15 kelimesi var hayvan sesleriyle birlikte .parmakla işaret var ama komut almiyo topu ver diyorum bakiyo sadece topa kulelerini dizmiyo sadece birbirine vuruyo yere vuruyo ağzına aliyo oral dönem olduğunu için . Ayine uygn oyuncakalrla olması gerektiği gibi oynamiyo cog çığlık atiyo. Emekleme var , bı kaç gündür adimliyo 2-3 tane. Bazı nesnelere dokunamiyo temas sevmiyo benim dışında bende izin verrse sevebiliyorum . Bi kaç duyusal problemimiz var ama bu aşırı hareketlilik ona mı bağlı mama içerken ekran var ondan mı yoksa başka bı problem mi çünkü gerçekten bı sn oturmaz haliyle hicbisey yapamiyoruz kendisiyle akşama kadar yapışık bol konuşma yapabiliyoruz . Uykuları skntli . Karışık yazmış olabilirim ama sorun neyden kaynaklı acaba yada normal mi bilemiyorum akranlarına bakıyorum Parkta sallnmayi seviyolar kızımi oturtamiyorum bile.yeni bı oyuncağa alışması çok zor korkuyor heeseyden
B
Betül T.
28 Ağustos 2025 12:01
Merhaba öncelikle sesten korkma konusunda benim kızımda öyleydi evde çekirdek aile olarak yaşadığımız için en ufak sesten bazen çok korkardı.13 aylık oğlum var dediğiniz gibi aşırı hareketli ve sürekli bacaklarımdan tutuyor biryete göndermiyor.Evi birlikte turluyoruz diyebilirim.Ek gıdada bazen reddediyor bazen yiyor ilk zamanlar çok üzülüyordum ama doktorumuz kendi haline bırak acıkınca ister sen sun ısrar etme deyişinden beridir ısrarcı olmuyorum ve herşeyi kendisi yemesi için önüne bırakıyorum.Önceye göre daha iyi.Bazı bebekler farklı konuşma konusunda kızım çok güzel bu aylarda kelimeleri birliltirirken oğlum yapamayabiliyor ilk zamanlar çok kafama takıyordum ama şimdi akışına bıraktım çünkü kıyasladıkça kendimide onuda zorladığımı farkettim.Canınızı sıkmayın zamanla herşey olması gerektiği gibi olur bence
K
Kübra B. ..
28 Ağustos 2025 12:06
Evet aslında kıyas yapmak değil de bı anormallik mi var onu öğrenmeye calsyorum yoksa bazısı erken yürür bazısı geç bazısı erken konuşur bazısı geç ama bu hareket konusu beni çok yoruyo ne mama sandalyesinde oturur ne bı yerde durur inanın evimiz her yer yemek lekesi eline veriyorum yine yemiyo gun boyu toplam yedikleri bir küçük dilim elma yada şeftali yada 5-10 adet yaban mersini . Biraz ekmek bı küçük parmak kadar salatalık . Yani desem mama bağımlısı oda değil zorla iciryorum onun için bile tutamıyorum yerinde

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
28 Ağustos 2025 12:09
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨
0-2 yaşta ekran maruziyetinin 0 saat olması dil gelişimi açısından kritik fakat mutlaka veriyorsanız etkileşimli biçimde izletmenizi öneririm. Ekranı nasıl etkileşimli hale getirebileceğinize dair yazımı profilimden ve sosyal medya hesaplarımdan bulabilirsiniz. 12 ay civarında yürüme ve etrafın keşfi ile ilk sözcüklerin gelmesini bekliyoruz. Belki de etrafı keşfetmeye hazır bir bebeğiniz vardır. Dil gelişimini destekleyerek süreci efektif hale getirebilirsiniz.
0-2 yaşta ekran maruziyetinin 0 saat olması dil gelişimi açısından kritik fakat mutlaka veriyorsanız etkileşimli biçimde izletmenizi öneririm. Ekranı nasıl etkileşimli hale getirebileceğinize dair yazımı profilimden ve sosyal medya hesaplarımdan bulabilirsiniz. 12 ay civarında yürüme ve etrafın keşfi ile ilk sözcüklerin gelmesini bekliyoruz. Belki de etrafı keşfetmeye hazır bir bebeğiniz vardır. Dil gelişimini destekleyerek süreci efektif hale getirebilirsiniz.
K
Kübra B. ..
28 Ağustos 2025 12:23
Teşekkür ederim cevap için sadece mama içerken açıyorum ekran onuda biberonla beslendiği için karşılıklı etkileşim nasıl olabilir bende açtığım içeriğe göre şarkıya eşlik ediyorum kızımda hem kendini salliyo ritme göre hemde mamaisni iciyo çok oyalanmadan icirmeye calsyorum 3-5 dk daa oyalanirsa 7 dk kadar surebiliyo bu süre gün icidnde aktif 5 kere besliyorum mamayla yaklaşık 30-35 dk maruz kalıyo ekrana.videonuzu izleyip yorum yapmak istedim ama başka türlü etkileismi nasıl artirabilirm acaba hem küçük hem ekrana bile tam odaklanmaz o kadar yerinde duramiyo yani

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
29 Ağustos 2025 21:11
Dil ve Konuşma Terapisti Merve KILIÇ ✨
Bu noktada çocuğunuza hareketli çocuk şarkıları dinletip eşlik edebilirsiniz. 0-12 ay grubunda en sevdiğim ekran kullanımlarından biridir. Onun dışında herhangi bir içerik izletmenizi önermem.
Bu noktada çocuğunuza hareketli çocuk şarkıları dinletip eşlik edebilirsiniz. 0-12 ay grubunda en sevdiğim ekran kullanımlarından biridir. Onun dışında herhangi bir içerik izletmenizi önermem.
K
Kübra B. ..
29 Ağustos 2025 21:25
Teşekkür ederim zaten sadece mama içerken çocuk şarkıları açıyorum kırmızı balık postacı geliyor cuf cuf trenim vs bunları seviyo reklam vs izletmiyorum min tutmaya çalışıyorum bu durumu elimden geldiğince. Biraz olsun rahatladım etkileşim veriyo çünkü ritim tutar totosunu sallar mama içerken . Zaten normal zamanda kullanmıyoruz