Hıçkırıktan Dolayı Kusması

58 görüntüleme
Ş

Şefika N.

13 Ekim 2025 12:48
Bebeğim (46 günlük) beslendikten sonra genelde de mama sonrası hıçkırırken kusmaya başlıyor. Hıçkırık hemen tutarsa süt gibi, daha sonra tutarsa kesilmiş süt gibi kusuyor. Bu durum normal mi? Nasıl önlem alabilirim?
Yasemin K.

Yasemin K.

13 Ekim 2025 13:40
Büyük ihtimalle reflüsü var. Besleme sonrası mümkünse 15-20 dakika dik tutmaya çalışmak gerekiyor. Zor evet, benim bebeğim de bir süre sonra zorlanıyor, dik durmak istemiyor ama başka yolu yok maalesef. Omzumda gaz çıkarma pozisyonunda tutmaya çalışıyorum. Ağlarsa sakince konuşup sakinleştirmeye çalışıyorum veya kucağımda eğimli bir açıyla tutmaya çalışıyorum. Manuel ya da elektrikli ana kucağı varsa o da iş görür. Benim yok.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 13:43
Hıçkırmak aslında bebeğin midesinin büyümesi için normal bir olay diyafram istemsiz kasılıyor ve hiçkırık ortaya çıkıyor ne yaparsanız yapın diyafram kasılmayı bırakmazsa hıçkırık bitmez. Kusmaası adına kucağınızda dik konumda bir süre tutarsanız işe yarayacaktır. Kusma normal reflü belirtisi değildir.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

13 Ekim 2025 13:43
Aşırı beslediğinizde özellikle genişlemeye çalışır mide o zaman daha çok hıçkırık ortaya çıkar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir