Her Gün Ne Yedirsem Sorunu🥲

146 görüntüleme
Hanife G.

Hanife G.

23 Ağustos 2025 09:30
Bebeğim 7 aylık oldu. 6 ay 5 günlükken ek gıdaya başladım. 3 gün kuralıyla gittim. Havuç, kabak, patates, tatlı patates, avakado, muz, şeftali, bunları denettim. Yoğurda malesef tolerans geliştirdiği için bekliyoruz. Yumurta da korkuyorum yoğurt gibi olur diye. Herkes çok güzel tarifler yapıyor. Sanki ben bebeğime bişey yapamıyorum gibi hissediyorum kendimi kötü hissediyorum. Ne yapsam ne yedirsem bide kaç öğün yedirmeliyim
F

Fatma S. ..

23 Ağustos 2025 09:55
Daha tadım aşamasında olduğunuz için öyle hissediyorsunuz aslında.kıyma ekleyebilirsiniz sebzelere.taze fasulye, bezelye, semizotu yapabilirsiniz artık bitiyorlar ama bulursunuz belki.meyveleri irmikle yada yulafla yapabilirsiniz.ceviz, fındık gibi kuruyemişlerde meyvelere eklenebilir. Sebze yemeklerine az miktarda bulgur da koyabilirsiniz.
F

Fatma S. ..

23 Ağustos 2025 09:58
Kapya biberden salça yaptım ben arada yemeklerine onu koyuyorum. Az bişey soğan rendeleyip kendimize yapar gibi yapıyorum yemeklerini sadece tuz ve baharat yok. Tavuksuyu yapıp dondurdum onlarıda ekliyorum.
Hanife G.

Hanife G.

23 Ağustos 2025 10:13
Sizin bebeğiniz ne kadarlık acaba. Çok teşekkürler bu arada. Birde kaç öğün yediriyosunuz
F

Fatma S. ..

23 Ağustos 2025 10:25
9 aylık olacak yaklaşık 1 aydır yemeye başladı. Öncesinde dişler çok zor çıktığı için sadece mama içiyordu. Ama ben azda olsa hep tattırdım. Siz 1 öğün 1 de yeni tadım şeklinde gidip daha sonra 2 öğüne çıkarabilirsiniz. Biz 3 öğüne geçtik çünkü şimdiye kadar hiçbirşey yemeyen oğlum biranda mama diye dolaşmaya başladı. Benim oğlum alerjik bişey yaşamadı o yüzden farklı meyveleride ara öğün gibi tattırdım şu son bir iki haftadır.
Hanife G.

Hanife G.

23 Ağustos 2025 10:39
Maşallah sağlıkla büyüsünler inşAllah 🤲 çok teşekkürler 🙏
Fadile B.

Fadile B.

23 Ağustos 2025 10:40
Iyi günler bebeğinize sebze alerjisi yoksa sebzeli çorbalar yapabilirsiniz e irmikli sebzeli püre yapabilirsiniz meyveli meyvelerle yapabilirsiniz süt denediniz mi bilmiyorum ama bebek sütlacı yapabilirsiniz onun nasıl yapıyorsunuz bebek tutacağını pirinçin lapa haline gelene kadar haşladınız ya çatalla eziyorsunuz mamaya da süt de açıyorsunuz yumurtayı da önce eee sarısını sonra beyazını deneyin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir