Her Gaz, Sütün Suçu Değil!

140 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

1 Ekim 2025 08:14
➡️ Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı oldukça yaygındır ve çoğu zaman bunun tek sorumlusu olarak “Anne Sütü” görülür. Oysa durum her zaman böyle değildir.

🔹 Anne sütü, sindirimi en kolay besindir.
🔹 Gaz sancılarının nedeni genellikle olgunlaşmamış sindirim sistemi, hava yutma ya da hızlı süt akışı olabilir.
🔹 Annenin her yediği gıdanın süte geçip gaz yapacağı doğru değildir.

Ne Yapabilirim?
• Bebeğiniz emerken doğru pozisyonda olduğuna emin olun.
• Hızlı süt akışı varsa sütü biraz sağıp emzirmeye öyle geçin.
• Gaz sonrası rahatlatıcı kucaklama ve karın masajı işe yarayabilir.

📌 Her gaz sancısında “Sütüm dokunuyor mu?” kaygısı yaşamanıza gerek yok. Anne sütü sindirimi en kolay besindir ve gazın temel nedeni genellikle mide-bağırsak sisteminin henüz olgunlaşmamış olmasıdır. İlk 3 ayda görülen “infantil kolik” yaygındır ve zamanla azalır. Bu süreçte beslenme düzeni, doğru emzirme pozisyonu ve bebeğin gazını iyi çıkarmak büyük fark yaratır.
M

Merve U.

1 Ekim 2025 09:09
Merhaba Esenay Hanım. 10 haftalık bebeğimde çektiği sancılar yüzünden uykuyu unuttuk. Özellikle bu gece sabaha kadar kıvrandı. Karnından sürekli sesler geliyor. İnek sütü alerjisi denildi fiziki muayene ile teşhis edildi, test yapılmadı. 1 aydır sıkı diyet yapmama rağmen bu kadar gaz şikayetimizin olması normal mi?
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

1 Ekim 2025 09:17
Merve hanım hayır tabii ki normal değil Size önerim başka bir doktor ile görüşmeniz ve ilerlemeniz çünkü alerji durumlarında diyet yaptığınız takdirde iki ila dört hafta arasında sonuç alırsınız.
E

Elif A.

1 Ekim 2025 14:41
Merhaba esenay hanım 3 aylık bebeğimde gaz sorunu hala devam ediyor sütüm tazyikli ondan oluyor diye düşünüyorum 2 aydır meme reddiylede uğraşıyorum sütümü sağıyorum öyle emziriyorum ama meme ağzına değdiği gibi sütüm kaynıyor fışkırıyor ağzına tek göğüs gidiyorum tazyik olmasın diye o da çare olmuyor yatarak emzirmede de çok gazlanıyor ne yapıcam bilemedim boş meme bile emince kaynıyor fışkırıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir