Her Emzirmede Tek Memeden Emzirme
205 görüntüleme
E
Ezgi E. ..
26 Eylül 2025 05:26
Merhaba, benim merak ettiğim bir şey var. Her emzirme seansında tek memeden emzirdigimizde 2 saatte bir emzirsek de aslında diğer memeden 4 saatte bir emzirmis oluyoruz. Bu durumda beynimiz her iki meme için mi süt üretimi mesajı veriyor. Bir de böyle emzirenler bir memeden emzirdigi saatte diğerinden sağım yapıyorlar mı acaba?

Gizem K.
26 Eylül 2025 05:33
Ben en başından beri sağdan emzirdiysem sonra soldan emzirdim hep o şekilde devam ettim ediyorum bir sorun yaşamadım.
E
Ezgi E. ..
26 Eylül 2025 05:47
Teşekkür ederim Gizem Hanım.
A
Aycan
26 Eylül 2025 05:52
Bende sağdan emzirdiysem diğerinde soldan emzirdim bebeğim iki aylık ve diğer memeye ilk zamanlar sağım yapıyordum dolgnluk sertlik hissi olduğu için sonra ateşlendim iki defa sanırım süt üretimim de etkilendi şimdi birini emzirince diğerini sağma gereği duymuyorum dolmuyor sanırım
E
Ezgi E. ..
26 Eylül 2025 05:55
Benim de öyle Aycan Hanım. Ama bazen emzirmedigim diğer meme dediğiniz gibi o kadar sert oluyor ki hem sutyenin içinde acıyor hem de bebeğim emmeye başladığı anda çok acıyor. O yüzden acaba sağım mi yapsam diye düşünmüştüm. Ancak bu sefer de bazen daha sık emme ihtiyacı olunca acaba memede süt kalmaz mı ki diye tereddüte düşüyorum.
K
Kübra ..
26 Eylül 2025 08:41
Ben hep tek meme emzirdim diğer göğsümü arada sağım yaptım ve emzirmediğim göğüsümdeki süt çok azaldı. Nasıl çoğaltabilirim. Bebeğim 5 haftalık
M
Merve K.
26 Eylül 2025 09:06
Kübra hanım her emzirmeye önce o azalan memeden başlayın sonra diğerine geçin, bunu sürekli yapın bir süre sonra artar.
H
Hande Ö.
26 Eylül 2025 09:14
Benim kızım 1 buçuk aylık ilk başlarda göğüslerim çok fazla süt üretiyordu şuanda göğüslerim yumuşadı ama süt kanallarının yine dolduğunu hissedebiliyorum yumuşak olması yada sağmanız sütünüzün tekrar gelmiceği anlamına gelmez sağdıktan sonra göğüsünüzü sıktığınızda süt geliyorsa demekki sütünüz hala var demektir benim çok endişelerim olmuştu doktorumuz bize sağma makinesinin vakumu bebeğin çenesiyle aynı değil bebek daha fazla çeker dedi ve gerçekten doğruymuş
E
Ezgi E. ..
26 Eylül 2025 09:18
Evet bana da doktor aynı şeyi söylemişti. Sagdigimda çok az süt geliyordu. Ama bebek daha etkili çekiyormuş meğerse.
H
Hande Ö.
26 Eylül 2025 09:38
Evet bence kendinizi strese sokmayın eğer kilo alımı iyiyse ve bebeğiniz beze idrarını yapıyorsa demekki doyuyor demektir
E
Ezgi E. ..
26 Eylül 2025 10:22
Evet çok şükür🙏