Her Bebek Eşsizdir, Kıyaslama Gereksizdir

160 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

11 Ekim 2025 12:24
“Bizimki günde 5 dakika emiyor, seninki hâlâ 20 dakika mı emiyor?”
“Benim bebeğim 2. ayında geceyi deliksiz uyuyordu…”
Bu cümleler kulağa tanıdık gelmiş olabilir…

Oysa her bebeğin “beslenme düzeni, emme süresi ve gelişim hızı” kendine özeldir.
🤱 Kimi bebek sık ama kısa emer, kimi uzun aralıklarla ama derin emer.
🤱Kimi çabuk doyarken, kimi emerek sakinleşmek ister.

❗️Kıyaslama annede yetersizlik hissi yaratabilir. Oysa en doğrusu, “bebeğin kendi ihtiyaçlarına kulak vermek ve güvenli bir bağ kurmaktır.”

Küçük bir not
Sütünüzün miktarı değil, bebeğinizin huzuru ve gelişimi yol göstericidir. Emzirme bir yarış değil, sevgiyle kurulan bir bağdır. Kıyaslamaktan çok gözlem yapın, karşılaştırmaktan çok bağ kurun. Çünkü her bebek biriciktir.
S

Sevgi S. K.

11 Ekim 2025 18:43
Merabalar benim de bir sorum olacaktı, 4,5 aylık kızım var. Bir memeyi bazen 3, bazen 5 bazen 10 dk emiyor. 3 emdiği zamanlarda daha sık emzirmeye çalışıyorum sanki doymamış gibi geliyor. Zaten emzirmeyi bırakmam da çocuk huzurla ayrılıp mayıştığı için olmuyor genelde. Devamlı etrafa bakmak için emmeyi bırakıyor bazen huysuzlanıyor o şekilde ben de bırakıyorum emzirmeyi. Acaba iki defa çekip bi dk etrafı izlediği durumda da tümüyle bırakana kadar emzirmeye devam mı etmeliyim? Huzurla mı ayrılmalı hep memeden?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir