Her Annenin Sütü Bebeğine Yeter mi Gerçekten

277 görüntüleme
R

Rukiye

22 Ağustos 2025 22:47
Bebeğim 2900 doğdu 2500e düştü 3.ayında 4440 kg oldu sadece. İlk ay 350 ikinci ay 450 gram alabilmiş mama da veriyorduk anne sütü de doktor önerisiyle üçüncü ayında 3 saatte bir 60 cc vermeye başladık 1100 kg almış tabi anne sütü de alıyordu ve her zaman bu kadar düzenli verememiştik ona rağmen güzel kilo almış. Doğduğu gündwn beri emzirme savaşı veriyorum sadece anne sütü alsın mamayı bıraksın istiyorum ama sütüm yetmez kilo alaöaz diye de çok korkuyorum sağım yapıp sütümün artırmaya çalışıyorum ama ona da çok fırsat olmuyor sürekli kucak istiyor. Hani hep derler ya her canlının sütü bebeğine yeter diye gerçekten yeter mi
Z

Zeynep E. O. ..

23 Ağustos 2025 02:51
Merhaba Rukiye hanım 🌼🌼🌼 sadece sütüm yetermi kaygısı bile bebeği ve sizi olumsuz etkileyecektir. Düzenli emzirme ve sağım olumlu sonuçlar verecektir. Tabi bunlarla birlikte düzenli ve dengeli beslenme, bol su içmekte lazım. Ama bazen işler elimizde olmayan sebeplerle istediğimiz gibi gitmez. Moral bozmadan devam etmek gerekir. Bebeğimizin sadece sütümüze değil sıcaklığımıza ilgimize sevgimize şefkatimize de ihtiyacı var....
R

Rumeysa K.

25 Ağustos 2025 21:10
Sürekli kucakta bebekle sagım o kadar zorki 15 aydır sağım yapıyorum çok iyi anlıyorum ama bol su protein ve gündüz sagım yapamıyorsanız 1 kez günde power pump yapabilirsiniz.gece emzirmek özellikle süt üretimi için çok çok önemli gecede sagım yapabilirsiniz 2-5 arası.bunlara rağmen hala etki görmediyseniz doktorunuza danışıp takviyr kullanabilirsiniz. Kimi lacmix kimine solgar bira mayası iyi geliyor.umarım bol bol sütünüz olur
R

Rukiye

1 Eylül 2025 19:20
Teşekkür ederim Zeynep hanım bebeğim çok gazlı ve sürekli kucak istiyor öyle zaman oluyor ki değil sağım kahvaltı bile yapamıyorum çok sık emziriyorum buna rağmen sütümün artmaması canımı sıkıyor mama da verdiğim için oyalanmak için mi emiyor acaba diye düşünüyorum ama uyuyunca apzından aktığı da oluyor sütlerin. Akışına bırakmayı deniyorum ama kriz anlarında memeye gelmemesi mama istemesi bşle üzüyor beni elimde olmadan
R

Rukiye

1 Eylül 2025 19:22
Rümeysa hanım dediğiniz gibi bende düzenli beslenme yok belki o çok etkiliyor olabilir dediğiniz takviyeleri değil ama bşr çok takviye denedim ama kullanınca yükseliyor bırakınca yine aynı stabil kalmıyor yani
N

Nurdan Ö.

4 Eylül 2025 17:10
Ah ilk haftalar her gün ağlıyordum sütüm az diye stresten üzüntüden sütüm azaldı emzirme danışmanlığı aldım 2 tane takviye kullanıyorum bebeğim 2 aylık oldu mama ve verebildiğim kadar meme şeklinde ilerliyoruz kabullendim diyorum ama hala bazen ağlıyorum neden emzirmeyi beceremiyorum neden sütüm çok değil diye. Bir ara çok güzel sütüm oldu şimdi yine eskisi gibi az olduğunu hissediyorum ve anlıyorum. Eds sistemini denedim bebeğim kabul etmedi bir süreden sonra ben de akışına bıraktım yani mecburen bıraktım çok istedim çok istiyorum hep emsin sadece anne sütü alsın ama olmayınca olmuyor çocuk bas bas bağırıyor ağlıyor belli ki olan süt yetmiyor mecburen mama veriyorum yani bence her annenin sütü bebeğine yetmiyor..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir